Juventus als Keizer van de Comeback: 'Geen voetbalzelfmoord plegen'

Reacties

Juventus steekt absoluut niet in de beste vorm, maar verloor dit jaar in de Serie A alleen van Internazionale. De formatie uit Turijn, die vorig seizoen de tiende landstitel op rij misliep door Inter, heeft zichzelf inmiddels tot Keizer van de Comeback gekroond. In het huidige jaar won de club al twaalf punten na een achterstand, geen enkele ploeg komt in de buurt van die cijfers.

Juventus als Keizer van de Comeback: 'Geen voetbalzelfmoord plegen'
© Pro Shots
Sassuolo
Sassuolo
1 - 2
Juventus
Juventus

Ook maandagavond verliep het uiterst stroef bij Juventus, op bezoek bij Sassuolo maakte Moise Kean twee minuten voor tijd de winnende. Trainer Massimiliano Allegri had eigenlijk ingezet op een gelijkspel, de huidige staat van zijn elftal dwingt hem om realistisch te zijn. 'We zijn moe', was de simpele conclusie bij Sky Sport Italia. 'Dat gebeurt na een zware bekerwedstrijd doordeweeks', doelt Allegri op het duel met Fiorentina in de halve finale. Juventus won en plaatste zich zo voor de finale tegen Inter.

Juventus, waar ook Matthijs de Ligt ontbrak, kampt met personele problemen op het middenveld en maakt in de Serie A pas op de plaats. 'Arthur en Locatelli zijn uitgeschakeld, we moeten het al drie maanden zonder McKennie doen, zonder Chiesa voor een periode van zes maanden... Ik moet mijn elftal husselen en een speler als Danilo op het middenveld zetten', mokte Allegri.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De Italiaanse coach achtte het verstandiger om tegen Sassuolo behoudender te spelen. Vanwege de vermoeidheid en de staat van de selectie. 'Ik wilde een punt mee naar huis nemen, want een gelijkspel hier was belangrijk. Er zijn nu eenmaal momenten dat een team in vorm is en wanneer dat niet het geval is. Ik hou niet van het idee om voetbalzelfmoord te plegen.'

Over de titel wordt niet meer gesproken in Turijn, het nieuwe doel is een plek in de topvier bemachtigen. Langs die weg kan Champions League-voetbal worden bewerkstelligd. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt acht punten en stadgenoot Inter heeft zelfs nog minder verliespunten dit seizoen. De marge op nummer vijf AS Roma is eveneens acht punten.

Serie A

Stand Serie A 2021/2022

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
AC Milan
38
26
8
4
69-31
+38
86
2
Internazionale
38
25
9
4
84-32
+52
84
3
Napoli
38
24
7
7
74-31
+43
79
4
Juventus
38
20
10
8
57-37
+20
70
5
Lazio
38
18
10
10
77-58
+19
64
6
AS Roma
38
18
9
11
59-43
+16
63
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.