Juventus gaat strijd aan met Inter na probleemloze zege op Fiorentina

Reacties

Juventus heeft zich woensdag geplaatst voor de finale van het toernooi om de Coppa Italia. Na de zege uit het heenduel in Florence won De Oude Dame ook in eigen huis van Fiorentina. Op 11 mei is Internazionale de tegenstander in Stadio Olimpico in Rome.

Juventus gaat strijd aan met Inter na probleemloze zege op Fiorentina
© Pro Shots
Juventus
Juventus
2 - 0
Fiorentina
Fiorentina

Juventus won begin maart al met 0-1 tijdens de heenwedstrijd van de halve finale en moest de klus dus in eigen huis klaren. Fiorentina raakte na die nederlaag echter wel in vorm en won vier van de laatste vijf wedstrijden. Toch was het Juve, met Matthijs de Ligt in de basis, dat de score opende. Na kansen voor Dusan Vlahovic en Álvaro Morata was het Federico Bernardeschi die profiteerde van een weifelend optreden van Fiorentina-doelman Bartlomiej Dragowski. Bij een voorzet van Morata kwam hij uit zijn doel, maar tastte hij mis. Verdediger Cristiano Biraghi kopte de bal vervolgens naar Bernardeschi, die aannam en raak schoot: 1-0.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Zo leidde Juve over twee duels met 2-0 en moest de thuisploeg de wedstrijd tot een goed einde brengen. Fiorentina, waar Sofyan Amrabat bij het begin van de tweede helft inviel, kreeg nog wel kansen via onder anderen Biraghi, Arthur Cabral en Lucas Martínez Quarta. De tweede goal van de avond van Juventus ging vervolgens niet door, Adrien Rabiot trof doel, maar de VAR zette een streep door de treffer omdat er sprake was van buitenspel. De 2-0 viel in de extra tijd alsnog via Danilo en zo bereikte Juventus de finale van het bekertoernooi.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Fiorentina
Meer over Fiorentina
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.