Juve verdedigt 'corona-zondaar' Ronaldo na beschuldiging minister

Reacties

In Italië is het nodige te doen over de positieve coronatest van Cristiano Ronaldo. Zelfs de Minister van Sport Vincenzo Spadafora bemoeit zich er nu mee, door te stellen dat de Portugese sterspeler zich niet aan de geldende protocollen zou hebben gehouden. Volgens Juventus heeft Ronaldo niks verkeerd gedaan.

Juve verdedigt 'corona-zondaar' Ronaldo na beschuldiging minister
© Pro Shots

Ronaldo testte eerder deze week positief bij de Portugese nationale ploeg en moest daardoor het Nations League-duel met Zweden aan zich voorbij laten gaan. Het nieuws dat de 35-jarige aanvaller vorige week vrijdag als eerste de coronabubbel van Juventus verbrak door het spelershotel te verlaten zodat hij de oefeninterland tegen Spanje kon spelen, kreeg daardoor opeens een heel andere lading.

Ronaldo weigerde volgens La Gazzetta dello Sport vorige week nog langer in het clubhotel te blijven, waar de selectie in quarantaine verbleef nadat twee personeelsleden van Juve besmet bleken met het coronavirus. De Portugees had op dat moment, net als de rest van de selectie, twee negatieve tests afgelegd. Volgens het protocol van de Italiaanse voetbalbond (FIHC) moeten dat er echter drie zijn.

En daar heeft Ronaldo zich dus niet aan gehouden door eerst naar huis te gaan en vervolgens naar Portugal te vertrekken. Althans, dat stelde de Italiaanse Minister van Sport donderdag bij Rai Radio 1. Spadafora antwoordde bevestigend toen hem werd gevraagd of Ronaldo heeft gebroken met het protocol. 'Ja, dat denk ik wel, als er geen specifieke toestemming is geweest van de autoriteiten.'

Juve-president Andrea Agnelli reageerde al snel op de in Italië breed uitgemeten uitspraak van de minister en is zich van geen kwaad bewust. 'Spelers die in thuisisolatie wilden gaan, mochten van ons naar huis. De bubbel is niet doorbroken, ze mochten zelf besluiten wanneer ze wilden vertrekken, het zijn vrije burgers. Ik zie niet in waarom Ronaldo niet naar de nationale ploeg kon gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.