Champions League-voetbal ligt voor Juventus binnen handbereik na een moeizaam seizoen. Opnieuw speelde de recordkampioen van Italië niet de sterren van de hemel, maar twee goals van de jarige Leonardo Bonucci waren zondag voldoende voor de winst tegen Venezia. Bij de openingstreffer was het Matthijs de Ligt die het verjaardagscadeau aanreikte.

Juventus
2 - 1
Venezia
Venezia

De Nederlandse mandekker miste de vorige wedstrijd van Juventus door darmproblemen, maar keerde een week later terug in het hart van de defensie. Al in de zevende minuut leverde hij de assist op de 35 jaar geworden Bonucci, na een vrije trap kopte De Ligt de bal terug voor het doel.

Zoals het hele seizoen overtuigde Juventus niet en zo kon Venezia, met voormalig Eredivisionisten Niki Mäenpää en Ridgeciano Haps in de basis, terug in de wedstrijd komen. Na diverse grote kansen was het raak voor de uitclub, Mattia Aramu maakte er twintig minuten voor tijd 1-1 van. Juventus rechtte de rug razensnel, want vijf minuten later stond de voorsprong weer op het scorebord. Uitgerekend Bonucci kopte weer raak voor de winst.

Met drie wedstrijden te gaan en tien punten voorsprong op Lazio kan Juventus deelname aan de volgende editie van de Champions League bijna niet meer ontgaan. Alleen nummer zes AS Roma kan nog roet in het eten gooien voor de formatie uit Turijn.