Justin Lonwijk scoort direct bij debuut voor Suriname in Almere

Reacties

Suriname heeft zondagavond gelijkgespeeld in een oefenwedstrijd tegen Martinique. Daarvoor dankte het debutant Justin Lonwijk, die in zijn eerste interland voor Suriname meteen scoorde. Het duel eindigde in 1-1.

Justin Lonwijk scoort direct bij debuut voor Suriname in Almere
© ESPN

De oefenwedstrijd tussen Suriname en Martinique werd zondag afgewerkt in het stadion van Almere City. De selectie van Suriname is deze week op trainingskamp in Nederland. Voor de meeste spelers wel zo praktisch, aangezien de meesten tegenwoordig in Europa wonen. Sterker nog, alle elf de basisspelers van Suriname hebben een verleden als voetballer in Nederland of spelen er nog steeds.

'Het is leuk om terug te keren op het oude nest', vertelde bondscoach Stanley Menzo voor de wedstrijd aan ESPN. 'Maar ik ben de laatste tijd andere temperaturen gewend, dus dat is even wennen.' En wennen moest ook zijn ploeg, want Martinique kwam binnen een kwartier op voorsprong na een heerlijke combinatie. Brighton Labeau, speler van Lausanne Sport, was verantwoordelijk voor de openingstreffer.

Druk eerst op de tekst in de post om de video te kunnen zien.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Tien minuten voor rust kwam Suriname op gelijke hoogte door een goal van debutant Lonwijk. Na een goede combinatie over rechts werd de bal strak voorgetrokken en de speler van Fortuna Sittard stond klaar om binnen te tikken. In de tweede helft kreeg Suriname duidelijk de betere kansen tegen het land dat niet aangesloten is bij de FIFA, maar het bleef uiteindelijk bij 1-1.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Suriname hoopt zich te plaatsen voor het WK van 2026. In de kwalificatie is het gekoppeld aan Saint Vincent en de Grenadines, Puerto Rico en El Salvador. Het moet bij de eerste twee in de groep eindigen om nog kans te maken op plaatsing voor het WK. De kwalificatieronde gaat 5 juni van start voor Suriname.

Opstelling Suriname: Warner Hahn; Ridgeciano Haps, Dion Malone, Myenty Abena, Afernee Dijksteel; Stefano Denswil, Justin Lonwijk, Kenneth Paal; Jaden Montnor, Sheraldo Becker, Virgil Misidjan

Wo 5 jun.

Vr 6 jun. 2025

Di 10 jun. 2025

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.