Justin Kluivert is zaterdag de tweede speler geworden (na Christian Poulsen) die in de zes grootste competities van Europa speelminuten heeft gemaakt. Hij maakte als invaller zijn debuut voor AFC Bournemouth, dat het seizoen begon met een remise met West Ham United.

AFC Bournemouth
1 - 1
West Ham United

Kluivert tekende deze zomer een meerjarig contract bij Bournemouth, dat de aanvaller overnam van AS Roma. Die club had de voormalig Ajacied eerder verhuurd aan RB Leipzig, OGC Nice en Valencia. Zaterdag begon Kluivert tegen West Ham United op de bank.

Edson Álvarez zat nog niet bij de wedstrijdselectie van West Ham, dat startte met Lucas Paquetá in de basiself. Hij staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester City, maar de onderhandelingen verlopen moeizaam. De Braziliaan liet voor rust niet veel zien, wat ook gold voor de andere spelers op het veld. De eerste helft kende maar weinig opwinding.

In de tweede helft kwam daar verandering in. Jarrod Bowen, de man die West Ham aan de Conference League-eindzege hielp, schoot op prachtige wijze de 0-1 binnen. Kluivert kwam negen minuten hierna in het veld en kreeg een halfuur. De aanvaller droomde ongetwijfeld van een heldenrol, maar dat was hem niet gegeven.

Bournemouth kwam nog wel tot een gelijkmaker. Nadat Ryan Christie al de lat had geraakt, maakte Dominic Solanke er alsnog 1-1 van: de voormalig Vitessenaar omspeelde doelman Alphonse Aréola en schoot binnen. In de slotfase raakte Paquetá namens West Ham de paal. Zo ontsnapte Kluivert aan een valse start van zijn Premier League-avontuur.

Brighton & Hove Albion
4 - 1
Luton Town
Luton Town

Brighton & Hove Albion haalde deze zomer Bart Verbruggen binnen als nieuwe doelman. De keeper hoopte zaterdag zijn Premier League-debuut te kunnen maken, maar begon tegen Luton Town op de bank. Daar zat ook Joël Veltman, terwijl Jan Paul van Hecke een basisplaats had. Bij Premier League-nieuwkomer Luton verscheen Tahith Chong aan de aftrap.

Luton bood dapper tegenstand, maar kwam tekort voor een goed resultaat. Solly March zette de thuisploeg tien minuten voor rust op een verdiende voorsprong en met een benutte strafschop verdubbelde nieuwkomer João Pedro twintig minuten voor tijd de marge. Luton mocht ook een penalty nemen, waardoor het toch weer spannend werd (goal van Carlton Morris), maar na een fout van Pelly Ruddock Mpanzu (die met Luton de hele reis vanuit het amateurvoetbal heeft meegemaakt) bracht Simon Adingra de marge weer terug naar twee. Het slotakkoord was voor Evan Ferguson: 4-1.

Bij Brighton deed Veltman als invaller het laatste kwartier mee en bleef Van Hecke de hele wedstrijd staan. Aan de kant van Luton ging Chong vlak voor het einde naar de kant.

Everton
Everton
0 - 1
Fulham
Fulham

Everton versterkte zich in deze transferwindow met Arnaut Danjuma en de fans hebben hoge verwachtingen van de Nederlander. Tegen Fulham (met Kenny Tete als basisspeler) moest Danjuma echter genoegen nemen met een invalbeurt. Zonder de aanvaller kreeg Everton voor rust al veel kansen, maar niemand slaagde erin om de trekker over te halen. Fulham hield met pijn en moeite stand.

Dat Everton na rust niet op voorsprong kwam, moest vooral Nathan Patterson zichzelf aanrekenen. Na een redding van Bernd Leno op een schot van Alex Iwobi had Patterson een vrijwel leeg doel voor zich; toch schoot hij op de lat. Dat was een misser met pijnlijke gevolgen, want even na de entree van Danjuma maakte Bobby De Cordova-Reid namens Fulham de winnende goal: 0-1.

Sheffield United
0 - 1
Crystal Palace

Sheffield United maakte eerder op de zaterdag melding van de komst van Gustavo Hamer, die voor zo'n zeventien miljoen euro is gekocht van Coventry City. De thuiswedstrijd tegen Crystal Palace kwam nog te vroeg voor hem: Hamer zat als toeschouwer op de tribune. Crystal Palace, met Jaïro Riedewald op de bank, was de bovenliggende ploeg en beloonde zichzelf in de tweede helft. Odsonne Édouard reageerde scherp bij een voorzet vanaf rechts en werd de matchwinner.

Roy Hodgson, de ervaren manager van Crystal Palace, raakte nog betrokken bij een opstootje: