Van de amateurs naar de Premier League: Mpanzu schrijft voetbalhistorie

Reacties

Het Premier League-seizoen is begonnen voor Pelly Ruddock Mpanzu, die met zijn basisplaats in de wedstrijd tussen Brighton & Hove Albion en Luton Town geschiedenis heeft geschreven.

Van de amateurs naar de Premier League: Mpanzu schrijft voetbalhistorie
© Pro Shots
Brighton & Hove Albion
Brighton & Hove Albion
4 - 1
Luton Town
Luton Town

Mpanzu is de eerste speler ooit die vanuit de amateurs naar de Premier League is gegaan met dezelfde club. De inmiddels 29-jarige middenvelder kwam in januari 2014 binnen bij Luton Town, dat destijds in de National League speelde. Dat is het hoogste amateurniveau, net onder de vier profcompetities. Met de vanuit de jeugd van West Ham United overgenomen Mpanzu aan boord slaagde Luton Town erin om te promoveren naar de League Two.

Na vier jaar op het vierde niveau volgde een volgende promotie, naar de League One. Van daaruit gingen The Hatters direct door naar het Championship. Luton Town speelde de laatste vier seizoenen op het tweede niveau en verzekerde zich in mei van dit jaar via de play-offs van promotie naar de Premier League. Mpanzu heeft de hele rit naar de top meegemaakt.

Mpanzu speelt tegen Brighton zijn 367ste wedstrijd voor Luton Town, dat nog nooit in de Premier League speelde. Tahith Chong heeft ook een basisplaats bij de nieuwkomer; bij Brighton speelt Jan Paul van Hecke. Bart Verbruggen en Joël Veltman zitten op de bank.

Volg het duel tussen Brighton en Luton via VI Live: 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.