Jupiler League: Volendam verslaat Go Ahead Eagles

In de Jupiler League heeft Volendam goede zaken gedaan door Go Ahead te verslaan. FC Zwolle was op eigen veld te sterk voor Sparta Rotterdam.

FC Volendam-Go Ahead Eagles 2-1De thuisploeg van trainer Gert Kruys heeft zich definitief in de top van de Jupiler League genesteld. Volendam zette de goede reeks voort met een overwinning op Go Ahead Eagles, dat overigens nog wel op voorsprong kwam door een vroeg doelpunt van Freek Heerkens.

Vlak voor rust trok Kees Tol de stand gelijk. Toch gingen de Volendammers met een enigszins katterig gevoel richting kleedkamer, aangezien Thijs Sluijter een tweede gele kaart incasseerde.

De tweede helft kenmerkte zich door een even chaotisch als onvoorspelbaar spelverloop. Een drietal minuten na de thee zette Maikel van der Werff zijn ploeg op een 2-1 voorsprong en opnieuw werd het doelpunt gevolgd door een rode kaart van Volendam. Deze keer kon Olaf Lindenbergh zich niet beheersen.

Het laatste kwartier verzette de flink in ondertal zijnde thuisploeg zich met hand en tand om de voorsprong te verdedigen. Dat lukte, waardoor Go Ahead Eagles alweer tegen de vijfde seizoensnederlaag aanliep.

FC Zwolle-Sparta Rotterdam 3-1Het duel tussen Zwolle en Volendam was in meerdere opzichten speciaal. Niet alleen was het de wedstrijd tussen de nummers twee en vier op de ranglijst. Maar tevens was het een weerzien van oude bekenden. Sparta-trainer Jan Everse stond vorig seizoen nog in Zwolle voor de groep, terwijl bijvoorbeeld Zwollenaar Arne Slot het tegen zijn oude club opnam.

Het was Sparta dat door een doelpunt van Johan Voskamp, zijn veertiende van het seizoen, op voorsprong kwam. Maar de thuisploeg trok aan het langste eind. Albert van der Haar schoot de ploeg van trainer Art Langeler op gelijke hoogte.

Voormalig Zwollenaar Ruud Kras hielp zijn oude ploeg na rust in het zadel door na een overtreding in het strafschopgebied een rode kaart te pakken. De toegekende penalty was vervolgens een prooi voor topscorer Sjoerd Ars: 2-1. Kort voor tijd maakte Bram van Polen aan alle onzekerheid een einde door voor de 3-1 te tekenen. FC Eindhoven-FC Den Bosch 3-3 Het met een klassering in de subtop verrassend goed presterende FC Eindhoven hield aan het thuisduel met naaste belager Den Bosch ternauwernood een puntje over. De ploeg van trainer Ernst Faber beleefde nog wel een droomstart door een vroeg doelpunt van Leon Kantelberg.

Het echte vuurwerk bewaarden de ploegen voor de tweede helft. Na een kwartier spelen zorgde Jordens Peters namens de bezoekers voor de gelijkmaker en enige minuten later zette Istvan Bakx de ploeg van trainer Alfons Groenendijk op voorsprong. Dezelfde Bakx tekende twintig minuten voor tijd voor de derde Bossche treffer: 1-3.

Dat Eindhoven uiteindelijk nog gelijk wist te spelen kon een klein wonder genoemd worden. Een slotoffensief leverde nog doelpunten op van Jeffrey Vlug en Jens van Son, waardoor het spektakelstuk zonder winnaar bleef.

FC Emmen-Telstar 3-3

MVV-Helmond Sport 1-4 RBC Roosendaal-Fortuna Sittard 3-1 Almere City FC-AGOVV Apeldoorn 1-6