Falende concurrentie bezorgt Zwolle de periodetitel

De eerste periodetitel viel ten prooi aan FC Zwolle. Doordat de concurrentie allemaal niet thuis gaf, kon de Overijsselse formatie na een zenuwachtige avond in Waalwijk toch juichen.

RKC Waalwijk-FC Zwolle 3-1Ondanks de remise tegen Helmond Sport had FC Zwolle de beste papieren voor het veroveren van de eerste periodetitel. Met een zege op RKC Waalwijk zou aan alle onzekerheid een einde komen.

Nadat Donny de Groot en Robert Braber namens RKC kansen hadden gemist, sloeg FC Zwolle vijf minuten voor rust toe. Danny Schreurs zette de Overijsselse formatie met een fraaie treffer op het goede spoor.

In de tweede helft gaf FC Zwolle de wedstrijd uit handen. De Groot tekende in de 56ste minuut voor de gelijkmaker, waarna Hans Mulder met een bijzondere hakbal de wedstrijd naar de hand van RKC zette. Halverwege de tweede helft beslechtte De Groot met zijn tweede treffer van de avond het duel in Waalwijks voordeel.

Voor FC Zwolle restte niets anders dan angstvallig te kijken naar wat er op de andere velden gebeurde. De uitslagen boden de ploeg van trainer Art Langerer reden uiteindelijk toch lachend het veld af te stappen. Sparta Rotterdam-FC Volendam 1-1Met een achterstand van twee punten was FC Volendam de belangrijkste concurrent van FC Zwolle. Met een treffer van Olaf Lindenbergh deed de Noordhollandse club wat het moest doen. De noodzakelijke overwinning op Sparta Rotterdam bleef echter uit, doordat Johan Voskamp op Het Kasteel met zijn dertiende trteffer van het seizoen de wedstrijd in evenwicht bracht. Met het gelijkspel schoot zowel FC Volendam als Sparta niets op.

BV Veendam-FC Eindhoven 1-0FC Eindhoven ruilde zijn rol als outsider gedurende de avond in voor die van kanshebber op de eerste periodetitel. De Brabanders konden met een zege op BV Veendam verrassend de prijs pakken. In blessuretijd maakte Michael de Leeuw uit een strafschop een einde aan de Eindhovense illusies.

Helmond Sport-Almere City FC 2-4Helmond Sport kon de stiekeme hoop op de eerste periodetitel snel opbergen. De ploeg van trainer Jurgen Streppel keek al na 36 minuten tegen een 3-0 achterstand aan het laaggeklasseerde Almere City FC. Mikhail Rosheuvel had met twee treffers een belangrijk aandeel in de opmerkelijke tussenstand op De Braak. Na rust kreeg Helmond met twee goals binnen een minuut nieuwe hoop, die Sidney Schmeltz in de zeventigste minuut te niet deed.