Jubilaris Wenger denkt Arsenal op de rit te hebben

Reacties

Volgens manager Arsène Wenger heeft Arsenal het goede spoor gevonden. De Franse coach was uiterst tevreden met de zege op Brighton (2-0) en zag bovendien de eerste tekenen van een mogelijk droomduo.

Jubilaris Wenger denkt Arsenal op de rit te hebben

Zondag won de formatie van de Fransman ook de vierde thuiswedstrijd. Na Leicester City (4-3), Bournemouth (3-0) en West Bromwich Albion (2-0) werd ook promovendus Brighton verslagen. 'Ik ben blij met de zege, maar vooral ook met het feit dat we weer geen tegengoals kregen.'

Volgens Wenger heeft Arsenal niet alleen qua resultaat de weg omhoog ingeslagen. 'Eigenlijk baal ik van de interlandperiode, want we spelen goed. Maar goed, onze vorige internationale break was een ramp', doelt hij op de daardoor twee weken doorwerkende 4-0 afstraffing tegen Liverpool. 'Ik wist dat iedereen ons daarna zou afschrijven, maar we hebben prima gereageerd.'

Voor Wenger was zondag sprake van een jubileum. Hij was precies 21 jaar in dienst van The Gunners. 'Dat hoorde ik ook van de media', vertelde de Fransman. 'Als coach kijk je alleen naar de volgende wedstrijd…' Op basis van zijn ervaring zag Wenger op het veld iets moois ontstaan tussen spits Alexandre Lacazette en Alexis Sánchez, die nog niet veel samenspeelden dit seizoen. 'Ze vinden elkaar heel goed. Dat zag er zeker veelbelovend uit', zo besloot Wenger.

Na de interlandperiode neemt Arsenal het op tegen Watford en Everton. Beide keren betreft dat een uitwedstrijd. In de Premier League staat Arsenal zes punten achter op de Manchester-koplopers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.