Jubilaris Robben laat punten liggen tegen tiental Leverkusen

Reacties

Bayern München heeft zaterdag punten laten liggen bij Bayer Leverkusen: 0-0. De koploper van de Bundesliga speelde het laatste half uur tegen tien man, maar kreeg de bal niet in het doel.

Jubilaris Robben laat punten liggen tegen tiental Leverkusen

Met de Champions League-kwartfinale tegen Real Madrid (1-2) nog in de benen besloot trainer Carlo Ancelotti een aantal spelers rust te geven. Zo begonnen Xabi Alonso, Philipp Lahm en Arjen Robben op de bank. Topscorer Robert Lewandowski zat een schorsing uit. Het bleek lastig voor Bayern om Leverkusen te verslaan. De gasten kregen wel veruit de meeste kansen. Zo kopte zowel David Alaba als Thiago Alcántara over en belandden twee pogingen van Arturo Vidal in de tribune.

Na een uur moest Leverkusen met tien man verder nadat Tin Jedvaj kort na zijn eerste gele kaart ook de tweede pakte. Met de inbreng van Robben − die daarmee zijn 250ste duel voor Bayern speelde − en Alonso hoopte Ancelotti alsnog de zege binnen te slepen, maar zelfs met hen lukte dat niet.

Ondanks het gelijkspel blijft de voorsprong van Bayern op nummer twee RB Leipzig groot. De koploper heeft acht punten meer. Leipzig won zaterdag gemakkelijk van SC Freiburg (4-0). Leverkusen staat met 36 punten op de elfde plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.