Zidane: 'Jammer dat Bayern een muur in het doel had'

Zinedine Zidane is blij met de veerkracht die de spelers van Real Madrid toonden in de eerste ontmoeting met Bayern München in de kwartfinale van de Champions League. Na de 1-2 overwinning sprak de Franse trainer vol lof over doelman Manuel Neuer.

'Het is heel lastig om hier te winnen, we hebben echt geleden in de eerste helft. Gelukkig bleven we geduldig en stonden we maar 1-0 achter bij rust, ook omdat zij die strafschop misten. Ik vond het overigens geen penalty, maar die dingen gebeuren', meldde Zidane direct na de triomf in de Allianz Arena.

De Fransman erkende dat de rode kaart van Javi Martínez zijn ploeg in de kaart speelde, al scoorde Real slechts eenmaal tegen het tiental. 'We speelden tegen tien man, maar bij hun op doel stond een muur', refereerde Zidane aan de vele reddingen van Neuer. 'Je zag dat Bayern het niet leuk vindt als ze niet de bal hebben. Het is jammer dat we niet een extra doelpunt hebben gemaakt, maar ook dan was dit tweeluik nog niet beslist.'

Zidane besloot om Gareth Bale tijdens de tweede helft te wisselen omdat hij een pijntje voelde. 'Gelukkig viel Marco Asensio goed in. Cristiano Ronaldo was blij met zijn goals, maar aan de andere kant baalde hij van zijn gemiste kansen. Hij wilde er nog meer maken.'

Ancelotti
Bayern München-trainer Carlo Ancelotti omschreef de rode kaart van Martínez als kantelpunt. 'Details maakten vandaag het verschil. Ik denk dat wij de wedstrijd goed controleerden tot de rode kaart. Natuurlijk was de gemiste strafschop van Arturo Vidal ook cruciaal, nog voor rust hadden we op 2-0 kunnen komen. In de tweede helft besliste Ronaldo de wedstrijd.'

De Italiaan verwijt Vidal niets. 'Hij stond bovenaan de lijst, zoiets kan gebeuren. Ik neem Martínez zijn rode kaart ook niet kwalijk. Real was bezig aan een uitbraak en hij maakte een overtreding.' Ancelotti houdt hoop op een ommekeer. 'Volgende week wordt het heel moeilijk, maar we zijn nog niet dood en begraven. Hopelijk keren Mats Hummels en Robert Lewandowski terug.'