Tottenham Hotspur blijft door een thuiszege op Everton meedraaien in de top van de Premier League. De Londenaren werden zaterdagavond in het zadel geholpen door Harry Kane, wiens openingsdoelpunt een bijzondere was.

Tottenham Hotspur
2 - 0
Everton
Everton

Tottenham was tot zaterdag nog zonder puntenverlies in eigen huis: zes zeges in zes duels. De ploeg van manager Antonio Conte had echter de handen vol aan middenmoter Everton. Tottenham hoopte op een snelle treffer en voerde de druk direct op bij het doel van Jordan Pickford, maar juist aan de andere kant waren de grote kansen te noteren in de eerste helft.

Demarai Gray schoot in kansrijke positie voor keeper Hugo Lloris hoog over en vlak voor rust stond het vizier niet op scherp bij Belgisch international Amadou Onana bij een snelle uitval. Zijn schot vloog ook over het doel van Lloris. Tottenham bleef overeind en toonde zich in de tweede helft slagvaardiger. Niet lang nadat Richarlison geblesseerd uitviel, opende Kane de score in het Tottenham Hotspur Stadium.

Mijlpaal Kane
De spits van Spurs testte Pickford eerst nog met een fraaie volley voordat hij een penalty mocht nemen. Matt Doherty zag zijn schot rond het uur gekeerd worden door Pickford, maar in de rebound vergreep de keeper van de Engelse nationale ploeg zich aan collega-international Kane. De doelpuntenmachine van de Londenaren verzilverde de strafschop vakkundig en scoorde voor het vijfde competitieduel op rij, iets wat hem niet eerder lukte in zijn carrière.

Kane, die zijn vierhonderdste duel voor Tottenham speelde, was twintig minuten voor tijd ook dicht bij een tweede goal. Zijn schot uit de draai werd een prooi voor Pickford. Everton kon geen vuist meer maken en zag de achterstand in de slotfase nog oplopen. Pierre-Emile Højbjerg was het eindstation na een snelle aanval en schoot geplaatst raak: 2-0. Tottenham bezet door de zevende thuiszege op rij de derde plaats en beleeft de beste seizoensstart ooit in de Premier League.