Harry Kane en Heung-Min Son hebben zich woensdagavond andermaal van onschatbare waarde getoond voor Tottenham Hotspur. Het duo was verantwoordelijk voor de winst op Eintracht Frankfurt, waardoor de Engelsen in Groep D de koppositie overnemen van Sporting Portugal.

Tottenham Hotspur
3 - 2
Eintracht Frankfurt

Daichi Kamada liet de fans in het Tottenham Hotspur Stadium – waar Google mogelijk de scepter gaat zwaaien – schrikken door na veertien minuten de 0-1 te maken, maar daarna namen Kane en Son hun club bij de hand. Zes minuten na de openingstreffer werd Son op snelheid weggestuurd door Kane en de Zuid-Koreaan maakte het af. Het was de vijftigste keer dat het koningskoppel elkaar in stelling bracht voor een doelpunt.

Na de 1-1 ging het snel in Londen. Kane benutte een strafschop voor zijn 21ste Champions League-treffer en tien minuten voor rust volleerde Son op mooie wijze binnen voor een ruimere marge. Frankfurt kon er weinig tegenover stellen, al helemaal nadat Tuta tegen zijn tweede gele kaart was opgelopen in de zestigste minuut. Met tien man kwam Frankfurt nog wel eenmaal tot scoren: Faride Alidou kopte raak uit een corner, maar het bleef bij de aansluitingstreffer.

Sporting Lissabon
0 - 2
Olympique Marseille

Rode kaarten zaten ook Sporting dwars. Al in de negentiende minuut mocht Ricardo Esgaio inrukken met tweemaal geel op zak, in de tweede helft kreeg ook Pedro Gonçalves rood, voor aanmerkingen op de leiding. Tussendoor had Olympique Marseille optimaal geprofiteerd. Mattéo Guendouzi benutte een strafschop en Alexis Sánchez mocht na een half uur met vertraging juichen, toen de VAR zijn doelpunt alsnog goed had gekeurd.

Sporting begon deze speeldag aan kop in Groep D, maar moet door de nederlaag pas op de plaats maken. Dat is ook meteen goed coëfficiëntennieuws voor Nederland, Portugal is immers de concurrent van Nederland op de UEFA-lijst.