Jozefzoon laat Lampard juichen in spectaculair duel met Kruls Norwich

Het Norwich City van doelman Tim Krul heeft zaterdag tegen Derby County verzuimd om in het Championship op gelijke hoogte te komen met koploper Leeds United, dat verloor van Hull City (0-2). Florian Jozefzoon deed de thuisploeg pijn nadat het duel kort stil lag vanwege lichtuitval.

Norwich City
3 - 4
Derby County

Jozefzoon speelt regelmatig bij de ploeg van manager Frank Lampard, maar wel voornamelijk als invaller. De laatste weken is hij weer basisspeler en tegen Norwich greep hij eindelijk zijn kans. De thuisploeg, tweede in het Championship en al negen duels ongeslagen, kwam wel twee keer op voorsprong. Ben Godfrey en Teemu Puuki scoorden, maar door goals van Fikayo Tomori en voormalig Vitesse-speler Mason Mount stond het bij rust 2-2.

Puuki maakte er in de tweede helft met nog tien minuten te gaan 3-2 van, maar vervolgens viel het licht op Carrow Road uit. Ongeveer een kwartier lag de wedstrijd stil en keerden de spelers terug naar de catacomben. Kort na de onderbreking sloeg Jozefzoon toe door er 3-3 van te maken. Het werd nog erger voor Krul en Norwich, want op aangeven van Jozefzoon wipte Jack Marriott de bal over Krul heen: 3-4.

Norwich staat daardoor nog steeds drie punten achter op Leeds, terwijl Derby County op de zesde plek staat met 42 punten.