Jørgensen terug in thuisland: 'Laten zien dat ik nog een goede speler ben'

Reacties

Na vijfeneenhalf jaar keert Nicolai Jørgensen terug op het oude nest. De 31-jarige Deen heeft zich maandag voor de rest van het seizoen verbonden aan FC Kopenhagen.

Jørgensen terug in thuisland: 'Laten zien dat ik nog een goede speler ben'
© Pro Shots

De overgang diende zich afgelopen weekeinde al aan, toen de voormalige Eredivisie-topscorer zijn contract met Kasimpasa liet ontbinden. In Turkse dienst was Jørgensen met twee goals in vijftien competitie-optredens niet bijster productief geweest.

'We hebben er vertrouwen in dat we Jørgensen de komende maanden weer op niveau kunnen krijgen', aldus technisch directeur Peter Christiansen op de clubsite van FC Kopenhagen. 'Daarna moeten we zien wat er gebeurt. Hij is in elk geval erg gemotiveerd.'

Jørgensen voegt eraan toe: 'Ik wil me hier opnieuw bewijzen en laten zien dat ik nog steeds een heel goede voetballer ben. Mijn doel is om weer titels te winnen bij deze club.'

Tweede periode
Jørgensen kwam eerder tussen 2012 en 2016 al uit voor FC Kopenhagen. De Deen verdiende dankzij enkele productieve seizoenen een transfer naar Feyenoord, waarmee hij zich in 2016/17 tot landskampioen kroonde. En passant werd hij topscorer van Nederland.

Daarna kon de aanvaller mede door blessureleed zijn goede vorm niet doortrekken. Tijdens zijn laatste twee Eredivisie-seizoenen maakte hij respectievelijk vijf en drie goals.

Volg in ons blog alle transferactie:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.