Jørgensen en Tapia helpen Feyenoord aan oefenzege

Feyenoord heeft zaterdagmiddag in Marbella een oefenzege geboekt op FC Luzern: 2-1. Nicolai Jørgensen en Renato Tapia zorgden voor de doelpunten aan Rotterdamse zijde.

Nadat trainer Giovanni van Bronckhorst eerder in de middag tegen de amateurs van Noordwijk de reserves aan het werk had gezet (3-0 winst) was het tegen Luzern de beurt aan de basiskrachten. Feyenoord begon met dezelfde elf als in de laatste wedstrijden voor de winterstop.

Feyenoord begon dominant aan het duel met de nummer negen van Zwitserland en had veel de bal. Met name Steven Berghuis was twee keer dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot naast en op de keeper. Kort voor rust was de rechtsbuiten toch beslissend. Berghuis haalde de achterlijn met een uitstekende actie en legde breed op Jørgensen, die eenvoudig kon binnentikken: 1-0.

Zeven minuten na rust kwam het antwoord van de Zwitsers. Stefan Wolf schoot de bal van afstand in de verre bovenhoek en liet doelman Brad Jones kansloos: 1-1. Binnen tien minuten had Feyenoord de voorsprong echter alweer in handen. Tonny Vilhena legde de bal na een korte corner bij de tweede paal, Sven van Beek legde terug op Tapia, die de 2-1 binnenwerkte.

Sam Larsson liet vijf minuten voor tijd na het duel in het slot te gooien. De uiteindelijke inzet van de Zweed na een prima actie miste kracht. Aan de andere kant liet ook Luzern kansen op de gelijkmaker liggen. Feyenoord werkt daardoor met een goed gevoel toe naar de herstart van de Eredivisie. Op zondag 21 januari staat De Klassieker tegen Ajax op het programma.

Opstelling Feyenoord:
Jones; St. Juste, Van Beek, Tapia, Malacia (75. Nelom); El Ahmadi (45. Amrabat), Toornstra, Vilhena; Berghuis (45. Boëtius), Jørgensen, Larsson

VI-verslaggever Martijn Krabbendam over het duel met Luzern, de fitheid van Robin van Persie en de keuze voor Brad Jones als eerste doelman