Jorge Jesus dolblij met terugkeer Dost: 'Dit kan alleen hij'

Bas Dost was maandag niet voor het eerst dit seizoen belangrijk voor Sporting Lissabon door als invaller twee keer te scoren tegen Chaves (1-2). Trainer Jorge Jesus kon zijn geluk niet op met de spits, die terugkeerde van een hamstringblessure.

Dost viel na 56 minuten in voor Josip Misic en maakte zes minuten later al 0-1 door van dichtbij een voorzet van Rúben Ribeiro binnen te koppen. 'Hij is een goalgetter', zei Jorge Jesus na afloop tegen de Portugese media. 'Alleen hij maakt bij ons op die manier de doelpunten. Geen andere aanvaller kan dat. Het laatste half uur was misschien wel het beste dat we dit seizoen hebben laten zien.'

Dost zorgde daarna nog voor 0-2, waarna Chaves via een strafschop iets terug deed. 'In de tweede helft stond Bryan Ruiz achter Dost, ik denk dat dat een cruciale zet is geweest', vervolgde de trainer. 'Het was makkelijker om door hun verdediging te komen. We waren meer een team. Dost heeft daar natuurlijk invloed op.'