Dost laat zich zien aan Koeman met tweeklapper

Reacties

Bas Dost heeft Sporting Lissabon maandagavond hoogstpersoonlijk de zege bezorgd in het competitieduel met Chaves: 1-2. De Nederlander begon op de bank, maar maakte als invaller het verschil.

Dost laat zich zien aan Koeman met tweeklapper

Sporting leed vorige week een gevoelige nederlaag in de Portugese titelrace. Concurrent FC Porto was met 2-1 te sterk. Dost was er niet bij, vanwege een fout van zijn trainer Jorge Jesus. Tegen Chaves was de Nederlander wel weer van de partij, maar begon hij op de reservebank.

Zonder Dost had Sporting het lastig met Chaves en dus besloot Jesus de Oranje-international toch in te brengen. In de 56ste minuut kwam Dost binnen de lijnen en zes minuten later was het al raak. Rubén Ribeiro gaf de bal voor en Dost knikte hem op karakteristieke wijze bij de tweede paal binnen: 0-1.

De Nederlander maakte in de slotfase ook nog de 0-2. Higor Platiny zorgde nog voor de 1-2, maar de zege ging naar Sporting, dat daardoor nog wel de aansluiting houdt met de toptwee. Het verschil met koploper Porto bedraagt vijf punten, nummer twee Benfica heeft drie punten meer dan de club van Dost.

Dost is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de 33-koppige voorselectie van het Nederlands elftal. Komende vrijdag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.