'Jordi Alba levert salaris in, Barça werkt aan vertrek Pjanic en Umtiti'

Reacties

Nu de transferdeadline voor de meeste West-Europese competities dichterbij komt, maakt Barcelona volgens Spaanse media werk van het vertrek van Miralem Pjanic en Samuel Umiti. Ondertussen is Jordi Alba akkoord gegaan met een salarisverlaging.

'Jordi Alba levert salaris in, Barça werkt aan vertrek Pjanic en Umtiti'
© Pro Shots

Alba werd vorige week nog uitgefloten door een deel van de Barcelona-aanhang, omdat er werd beweerd dat de linksback dwars lag in gesprekken met de club over salarisverlaging. De 32-jarige verdediger sprak dat fel tegen. 'Mensen mogen denken wat ze willen, dat kan ik niet controleren, maar de leugens die worden verteld doen me pijn', zei Alba, die eraan toevoegde dat zijn vertegenwoordigers met Barça in gesprek waren over salarisverlaging.

Alba: 'Nu is het tijd voor mijn kant van het verhaal'

Dat heeft volgens Mundo Deportivo nu tot een akkoord geleid. Alba is akkoord gegaan met een nieuwe salarisverlaging van 25 procent en is daarmee na Gerard Piqué de tweede van de vier aanvoerders uit de selectie die een financieel offer brengt om Barcelona te helpen. De club hoopt ook met Sergio Busquets en Sergi Roberto tot overeenstemming te komen, zodat de te hoge salarislasten nog verder omlaag kunnen worden gebracht.

Umtiti & Pjanic
Een andere manier om dat te doen is het van de hand doen van spelers. Tot nu toe is dat maar mondjesmaat gelukt. Zo staat Umtiti nog altijd onder contract in Camp Nou. OGC Nice, AS Monaco en AS Roma hebben interesse getoond, maar de 27-jarige wereldkampioen wil alleen worden verhuurd en het liefst ook nog aan een club die Champions League speelt. Als Umtiti blijft tegenwerken, overweegt Barça zijn contract te laten ontbinden.

Ook het vinden van een nieuwe club voor Pjanic blijkt lastiger dan verwacht. Het geïnteresseerde Fiorentina heeft moeite zijn jaarsalaris van 6,5 miljoen euro op te hoesten en zou daarom hebben voorgesteld vijftig procent van zijn inkomen te betalen. Een dergelijke deal zag Barça echter niet zitten, waardoor Pjanic is gevraagd zelf salaris in te leveren. Napoli zou ook nog in de race zijn, maar ook in dit geval is alleen een huurdeal mogelijk.

Neto
Ook doelman Neto wil volgens radiostation RAC1 nog altijd vertrekken, maar Barcelona gaat hier alleen mee akkoord als een club bereid is vijftien miljoen euro op tafel te leggen. De Braziliaan was in de eerste twee competitieduels basisspeler bij afwezigheid van Marc-André ter Stegen, maar is in principe tweede keus achter de Duitser. Desondanks heeft trainer Ronald Koeman laten weten dat hij Neto en derde doelman Iñaki Pena wil behouden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.