'Jordi Alba krijgt nog twintig miljoen mee van Barcelona'

Reacties

Jordi Alba krijgt naar verluidt nog twintig miljoen euro mee van Barcelona. De linksback maakte woensdag bekend na elf seizoenen te vertrekken bij de club, wat bij president Joan Laporta als een verrassing kwam.

'Jordi Alba krijgt nog twintig miljoen mee van Barcelona'
© Pro Shots

Nadat hij eerder al acht jaar in de jeugdopleiding van Barcelona speelde, keerde Alba in 2012 terug bij zijn grote liefde. Sindsdien was hij goed voor ruim vierhonderd wedstrijden in het eerste van Barcelona. Dit seizoen is de 34-jarige verdediger vaker bankzitter dan basisspeler. Alejandro Baldé is definitief doorgebroken in het eerste elftal en geniet doorgaans de voorkeur van trainer Xavi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Dat heeft Alba doen besluiten om komende zomer de deur achter zich dicht te trekken. Iets wat volgens het Spaanse SPORT als een verrassing kwam voor president Laporta. 'Heb je er wel goed over nagedacht, Jordi?', was de eerste reactie van Laporta nadat Alba het nieuws intern bekendmaakte. Daarentegen begreep hij de keuze van Alba ook uitstekend. Hij zou 'alle recht van de wereld' hebben om tot dit besluit te komen. 'Omdat je dat hebt verdiend.'

Barcelona gaat dus met respect om met de beslissing van clubicoon Alba en besluit mee te werken aan een zomers vertrek. Beide partijen zijn een ontbinding van het contract overeengekomen. Volgens Mundo Deportivo krijgt hij nog twintig miljoen euro mee van Barcelona. Het gaat hierbij om een opstapeling van uitgestelde bedragen die Alba tegoed heeft omdat hij de financiële situatie van de club, mede door de coronaperiode, destijds heeft proberen te helpen verbeteren. Daar staat tegenover dat een groot deel van het salaris dat hij nog zou krijgen, vervalt.

Hoewel er nog geen concrete dingen spelen, weet SPORT dat er wel interesse is in de Spanjaard. Internazionale, Atlético Madrid, Manchester United en een club uit Saoedi-Arabië worden met hem in verband gebracht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.