Jordi Alba blij met Barça-ontwikkelingen: 'Koeman verdient het te blijven'

Reacties

Jordi Alba is blij dat Ronald Koeman volgend seizoen nog steeds zijn trainer bij Barcelona is. Dat heeft de vleugelverdediger tijdens zijn EK-voorbereiding met Spanje gezegd tegen Marca

Jordi Alba blij met Barça-ontwikkelingen: 'Koeman verdient het te blijven'
© Pro Shots

Een tijd lang leek Koeman deze zomer na één seizoen het veld te moeten ruimen in Camp Nou, maar afgelopen week kwam daar toch de bevestiging: de Nederlandse coach mag blijven. Eerder liet Manchester City-collega Pep Guardiola al weten die keuze van harte toe te juichen en nu schaart ook een Barcelona-speler zelf zich achter de beslissing van de Catalaanse club: 'Ronald heeft geweldig werk geleverd sinds zijn komst', vindt Alba.

Alba speelt zelf al sinds 2012 bij Barcelona en ziet met grote tevredenheid toe hoe zijn club deze zomer hard werkt om volgend seizoen beter voor de dag te komen dan de derde plek die afgelopen seizoen in La Liga werd genoteerd: 'Afgelopen seizoen hebben we onszelf met Koeman verbeterd en hij verdiende het absoluut om bij de club te blijven', aldus Alba.

De Spaanse vleugelverdediger kijkt ook met tevredenheid naar de recente aanwinsten. 'De komst van Sergio Agüero en Eric García is heel goed. Sergio kenden we al op voetballend gebied, maar ik hoor ook van veel jongens dat hij super is op menselijk gebied. Eric is een bescheiden jongen die veel wil leren. Het is alleen maar goed dat jongens van hier weer thuis komen. Bij Spanje hebben we zijn kwaliteiten al gezien.'

Of Alba het EK met Spanje wil gebruiken om zichzelf te bewijzen als een gewaardeerde kracht die nog altijd van waarde kan zijn voor Koeman? 'Dat heb ik niet nodig. Ik hoef niemand iets te bewijzen. Bekijk de cijfers maar. Ik doe altijd mijn best en wil mezelf blijven verbeteren', aldus de 32-jarige Alba, die het afgelopen seizoen tot 35 wedstrijden in La Liga kwam. Hij scoorde daarin drie keer en zeven keer leverde hij een assist af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.