Jonkies houden Arsenal in de race voor eerste prijs in drie jaar

Reacties

Arsenal heeft zich ten koste van Portsmouth geplaatst voor de kwartfinale in het FA Cup-toernooi. De jonkies klaarden maandagavond de klus voor Mikel Arteta.

Jonkies houden Arsenal in de race voor eerste prijs in drie jaar
© Pro Shots
Portsmouth
Portsmouth
0 - 2
Arsenal
Arsenal

Met zijn opstelling nam de Spaanse manager behoorlijk wat risico. Arteta deed tegen de nummer drie van de League One geen beroep op onder anderen Mesut Özil en Pierre-Emerick Aubameyang, terwijl spelers als Alexandre Lacazette en Nicolas Pèpè op de bank bleven. Het leverde kansen op voor Reiss Nelson, Eddie Nketiah en Gabriel Martinelli. De drie vormden een voorhoede die gemiddeld nog geen twintig jaar oud was.

Arsenal had het in de openingsfase nog lastig met het fysieke spel van Pompey. De spelers van de club die zo hard viel na de Premier League-avonturen kleunden erin en dat resulteerde voor Lucas Torreira in een zware blessure. De Uruguayaan verliet per brancard het veld na een duel waarin scheidsrechter Mike Dean niet eens een overtreding zag.

Vlak voor rust greep Arsenal de leiding, nadat Portsmouth dicht bij de openingstreffer was geweest met een enorme kopkans voor Gareth Evans. De ervaren Sokratis Papastathopoulos scoorde met een volley uit een uitstekende voorzet van Nelson. Laatstgenoemde was sowieso een van de betere spelers bij Arsenal. De twintigjarige rechtsbuiten leidde ook de 0-2 in. Nelson versnelde in de 51ste minuut en gaf scherp voor richting Nketiah, die de bal in tweede instantie in het doel werkte.

Arsenal speelde de wedstrijd daarna geroutineerd uit en kon alvast krachten sparen richting de thuiswedstrijd tegen West Ham United van komende zaterdag. Het is nog afwachten wie The Gunners in de kwartfinale van het FA Cup-toernooi treffen, alle andere achtste finales worden deze midweek gespeeld.

De laatste grote prijs die Arsenal heeft gewonnen is de FA Cup in het seizoen 2016/17. In augustus 2017 werd nog wel het Community Shield gewonnen, maar de Super Cup wordt ook in Engeland gezien als troostprijs.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.