Jonker strijdbaar: 'We gaan het redden'

Reacties

VfL Wolfsburg moet via de play-offs lijfsbehoud in de Bundesliga zien veilig te stellen. Na de nederlaag tegen HSV (2-1) was trainer Andries Jonker hoopvol over een goede afloop: 'We gaan het redden.'

Jonker strijdbaar: 'We gaan het redden'

'Ten eerste wil ik HSV feliciteren met de handhaving in de Bundesliga', aldus Jonker op de clubwebsite van Die Wölfe. 'We zijn vandaag heel erg goed begonnen, dit leidde tot een terechte openingstreffer. Daarna maakten we een persoonlijke fout waarna de 1-1 volgde. Ook dat hoort bij topvoetbal. In de 86ste minuut stonden we voor het eerst organisatorisch niet goed.' Uiteindelijk verloor Wolfsburg door een late goal van Gian-Luca Waldschmidt. 

'We hebben tot de laatste seconde gevochten en we kregen nog een goede kans', vervolgde de 54-jarige coach. 'Maar we stuitten opnieuw op de voortreffelijke HSV-doelman. Het was echter niet genoeg, wat rest is enorme teleurstelling. Voor de spelers, de staf en die zesduizend fantastische fans. Maar: we gaan het redden!'

Wolfsburg eindigde door de nederlaag op de laagste positie ooit in de geschiedenis van de club: zestiende. De club van Jonker is daardoor veroordeeld tot het spelen van play-offs. Hoogstwaarschijnlijk is Eintracht Braunschweig daarin de tegenstander.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.