Jonker en Bosz beginnen in Bundesliga tegen elkaar

Reacties

Het nieuwe speelschema van de Bundesliga heeft donderdag een 'Nederlandse' kraker in de eerste speelronde opgeleverd. Het VfL Wolfsburg van trainer Andries Jonker treedt aan tegen Borussia Dortmund, waar Peter Bosz vanaf komend seizoen aan het roer staat.

Jonker en Bosz beginnen in Bundesliga tegen elkaar

Wolfsburg, met Nederlanders Riechedly Bazoer en Jeffrey Bruma in de gelederen, ontsnapte afgelopen seizoen aan degradatie. De ploeg werd zestiende, maar handhaafde zich in de play-offs via twee overwinningen op Eintracht Braunschweig. Borussia Dortmund werd afgelopen seizoen derde, maar ontsloeg trainer Thomas Tuchel alsnog. Die Borussen verleidden deze zomer Bosz om naar de Bundesliga te komen, ondanks een doorlopend contract bij Ajax vertrok de trainer uit Amsterdam.

Landskampioen Bayern München begint met Arjen Robben tegen Bayer Leverkusen aan het nieuwe seizoen van de Bundesliga. Het afgelopen seizoen was Der Rekordmeister wederom oppermachtig in Duitsland, alhoewel de formatie uit Beieren aan het begin van het vorige seizoen een geduchte concurrent had in RB Leizpig. Naarmate de competitie vorderde werd echter duidelijk dat Bayern München ook dit seizoen weer de beste zou zijn in de Bundesliga. De club van Robben pakte voor de vijfde keer op rij de titel.

Nummer twee Leipzig mag de borst natmaken voor de eerste speelronde in de Duitse competitie. De Champions League-debutant gaat op bezoek bij Schalke 04, waar Klaas-Jan Huntelaar vorig seizoen onder contract stond. De spits vertrok echter bij de club, hij tekende een contract bij Ajax.

Met onder meer Sébastien Haller (Eintracht Frankfurt), Karim Rekik, Salomon Kalou (beiden Hertha BSC), Paul Verhaegh, Jeffrey Gouweleeuw, Alfred Finnbogason (allen FC Augsburg) en Viktor Fischer (FSV Mainz 05) spelen er flink wat voormalig Eredivisie-spelers in Duitsland. Het seizoen in Duitsland begint op 18 of 19 augustus met Bayern München - Bayer Leverkusen. In speelronde elf staat de kraker tussen Borussia Dortmund en Bayern München op het programma. Bosz werkt zijn eerste topper in eigen huis af. De aanvangstijden worden begin juli bekendgemaakt.

Eerste speelronde Bundesliga  
Bayern Münchenvs.Bayer Leverkusen
1899 Hoffenheimvs.Werder Bremen
Hertha BSCvs.VfB Stuttgart
SC Freiburgvs.Eintracht Frankfurt
Borussia Mönchengladbachvs.1. FC Köln
Schalke 04vs.RB Leipzig
Hamburger SVvs.FC Augsburg
FSV Mainz 05vs.Hannover 96
VfL Wolfsburgvs.Borussia Dortmund
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.