'Jongste debutant ooit geeft jawoord aan Barcelona'

Reacties

Barcelona heeft goede hoop dat het Lamine Yamal (15) aan de club kan binden. De club is met het toptalent in gesprek en dat ziet er goed uit, aldus Spaanse media.

'Jongste debutant ooit geeft jawoord aan Barcelona'
© Pro Shots

Yamal is een hoog aangeschreven talent dat vanaf zijn zestiende verjaardag een verbintenis aan kan gaan bij Barcelona. Omdat de aanvaller transfervrij is, bij grote clubs op de radar staat én onlangs van zaakwaarnemer is veranderd, was het nog maar de vraag of hij bij zou tekenen, maar volgens MARCA heeft de speler zijn jawoord gegeven aan Barcelona. Wanneer Yamal zestien is, zal hij zijn handtekening zetten onder een contract.

Dat Barcelona het in Yamal ziet zitten bleek afgelopen weekend wel, toen trainer Xavi hem liet debuteren in het competitieduel met Real Betis (4-0 winst). Met zijn vijftien jaar en 290 dagen was hij de jongste debutant ooit voor Barcelona in La Liga. Xavi is naar verluidt ook van plan hem mee te nemen op het aanstaande zomerse trainingskamp.

Volgens SPORT wordt Yamal door Barcelona 'gepamperd' en stelde de club alles in het werk om de vleugelaanvaller te verleiden tot het tekenen van een profcontract in Camp Nou. Dat Yamal veel aandacht krijgt van Barcelona, heeft ook te maken met recente gebeurtenissen: de aanvaller werd in maart op een jeugdtoernooi naar huis gestuurd omdat hij zijn boekje te buiten was gegaan. Daar kreeg Yamal een disciplinaire schorsing voor. Voor Barcelona was dat de bevestiging dat hij hier en daar sturing nodig heeft.

Barcelona gebruikt de ontwikkeling van Gavi als voorbeeld voor Yamal. Gavi (18) was de op drie na jongste debutant voor Barcelona, tekende een contract en is nu basisspeler in Camp Nou.

Bekijk hier al onze video's
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.