Jongensdroom van Lang ook al nieuws in het buitenland

Reacties

Noa Lang beseft dat hij een dag heeft beleefd om niet snel te vergeten. De twintigjarige Ajacied speelde voor het eerst in de basis bij Ajax en nam direct een hattrick voor zijn rekening op bezoek bij FC Twente (2-5). 'Een jongensdroom', zo vatte hij de bijzondere dag samen.

Jongensdroom van Lang ook al nieuws in het buitenland
© Pro Shots
FC Twente
FC Twente
2 - 5
Ajax
Ajax

Het was voor Lang pas de negende wedstrijd in de hoofdmacht in alle competities. In de acht duels daarvoor was hij nooit basisspeler, maar het blessureleed in de voorhoede van de Amsterdammers zorgde ervoor dat hij in Enschede mocht starten. 'Ik heb lang moeten wachten, maar dat ik dan zo mijn basisdebuut maak…', zo stamelde Lang, die nog niet helemaal leek te bevatten wat er was gebeurd, bij FOX Sports.

Ajax kwam in Enschede wel eerst op een 2-0 achterstand. 'We wisten na de 2-0 dat we moesten doorgaan. Ik begon ook heel zwak aan de wedstrijd en had een rol bij die 2-0. Maar je moet je koppie erbij houden. Dan is het lekker dat je die 2-1 maakt.'

Vervolgens was het Lang die ook de 2-2 maakte, terwijl hij ook de 2-4 voor zijn rekening nam. De jonge aanvaller beschreef zijn goals, die niet heel moeilijk waren, als volgt: 'Ik loerde bij die eerste al op die bal en stond gelukkig op de juiste plek', zo doelde hij op de afvallende bal die hij in het dak van het doel schoot. 'Ik maak 'm goed af, al werd-ie aangeraakt.' De 2-2 was een schot van dichtbij. 'Als je zo dichtbij de goal staat, moet je niet wild gaan schieten, maar rustig blijven.' Bij de 2-4 profiteerde Lang van een misverstand tussen doelman Joël Drommel en Xandro Schenk. Een intikker volgde. 'Een beetje geluk, maar dat moet je afdwingen toch', zo zei hij. De hattrick leidde ertoe dat het uitvak diverse liedjes aan Lang opdroeg. 'Ook dat is een droom', zo sprak hij beduusd.

Wedstrijdbal
Het was voor Lang wel even in actie komen om de wedstrijdbal naar huis mee te krijgen. 'De scheids vroeg eerst waarom, toen vertelde ik dat ik drie keer had gescoord. "Oh sorry", zei hij toen. Maar nu ligt-ie in de kleedkamer en staan de handtekeningen van alle jongens erop', aldus Lang, die wel voortijdig gewisseld moest worden. 'Kramp in allebei mijn kuiten en zelfs in mijn liezen. Ik heb een tijdje geen negentig minuten gespeeld, dat ga je wel voelen.'

Met zijn (valse) hattrick werd Lang niet alleen de eerste Ajacied sinds Henk Groot in 1959 die bij zijn basisdebuut een drieklapper liet noteren. De jonge Ajacied werd ook in het buitenland opgemerkt. Door de droomvlucht die Ajax afgelopen seizoen beleefde in de Champions League en de goede prestaties van dit seizoen liggen de Amsterdammers onder het vergrootglas, maar ook bij UEFA is de hattrick van Lang niet onopgemerkt gebleven.

Voor zijn glansrol kreeg Noa Lang de eretitel Man of the Match.

FC Twente Nederland

Ajax Nederland

Ajax Nederland

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ambitieuze Noa Lang: 'Het WK 2022, daar moet ik bij zijn'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Ajax
Meer over Ajax
Meer N. Lang
Meer over N. Lang
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.