Jongensboek blijft nog uit: Schalke-rentree Huntelaar levert geen winst op

Schalke 04 heeft zaterdag bij de rentree van Klaas-Jan Huntelaar gelijkgespeeld tegen Werder Bremen. Na de 1-1 mocht de teruggekeerde spits zich laten zien, maar het lukte hem niet om de winnende treffer te maken. De 2-1 van Werder werd in de dying seconds afgekeurd.

© Imago
Werder Bremen
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Huntelaar zat voor het eerst sinds zijn terugkeer bij de wedstrijdselectie van Schalke. De spits kampte in de twee competitieduels hiervoor met een blessure aan zijn kuit. Trainer Christian Gross liet voorafgaand aan het duel met Werder al doorschemeren dat Huntelaar waarschijnlijk speeltijd zou krijgen. De van Ajax overgekomen aanvaller begon echter op de bank in het Weserstadion. Hij zag Schalke prima starten met een vroege kans voor Matthew Hoppe. De Amerikaan schoot net naast.

Schalke had verreweg het meeste balbezit en klopte na een kleine twintig minuten opnieuw op de deur via Timo Becker. Ook zijn poging ging naast, maar drie keer bleek scheepsrecht voor de bezoekers. In de 38ste minuut vond Amine Harit Omar Mascarell, die van dichtbij raak schoot voor 0-1. De energie van Schalke bleek echter maar genoeg voor één helft. In de tweede helft, na een driedubbele wissel van Werder-trainer Florian Kohfeldt, had de thuisploeg het voor het zeggen.

Lange tijd had Werder wel veel de bal en creëerde Schalke vrijwel niets meer, maar tot erg grote kansen kwam de ploeg van Kohfeldt ook niet. Pas een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers echter goed weg toen invaller Yuya Osako het met een kopbal probeerde. Doelman Ralf Fährmann dook de bal echter uit de linkerbovenhoek. Zo ontsnapte Schalke, maar lag de bal er niet veel later alsnog in. Milot Rashica (ex-Vitesse) was de aangever en Kevin Mohwald maakte gelijk: 1-1.

Zo moest Schalke weer scoren en maakte Huntelaar zich klaar om in te vallen en voor dat doelpunt te zorgen. De spits verving zijn concurrent Hoppe en ook Mascarell ging naar de kant. Malick Thiaw kwam voor de doelpuntenmaker in de ploeg. Schalke moest wel uit een ander vaatje tappen, want Werder bleef na de gelijkmaker de betere ploeg. Waar Huntelaar eerder dit seizoen bij Ajax als invaller scoorde tegen VVV-Venlo en FC Twente zat dat er deze keer niet in. Wel kreeg hij een gele kaart vanwege een overtreding op Ömer Toprak. De 2-1 van Maximilian Eggestein ging diep in de extra tijd niet door vanwege buitenspel. Schalke ontsnapte zo en pakte een punt, waar de club in de strijd tegen degradatie weinig mee opschiet.