Hoe Schalke 04 met een 'FC Groningen/Robben-move' Huntelaar verleidde

Reacties

Schalke 04 haalde alles uit de kast om Klaas-Jan Huntelaar te bewegen tot een comeback. De 37-jarige aanvaller kan zaterdagmiddag in de uitwedstrijd tegen Werder Bremen na drieënhalf jaar zijn comeback vieren voor de club uit Gelsenkirchen.

Hoe Schalke 04 met een 'FC Groningen/Robben-move' Huntelaar verleidde
© Pro Shots
Werder Bremen
Werder Bremen
1 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Op 21 mei 2020 kreeg Arjen Robben in München bezoek van een delegatie van FC Groningen, die hem wilde overtuigen om zijn rentree te maken. De top van Schalke haalt ruim een halfjaar later eenzelfde truc uit bij Huntelaar.

Het begint allemaal op de eerste donderdag van januari, enkele dagen voor de topper van Ajax tegen PSV. Op jacht naar de broodnodige versterking denkt de clubleiding niet langer meer na en stapt in de auto. Van Gelsenkirchen naar Angerlo, om aan te bellen bij huize Huntelaar. De aanvaller ontvangt het gezelschap gastvrij en luistert naar het verhaal. Dat hij wordt overrompeld door het bezoek, blijkt later op de middag als Allert Pol, de privé-fysiotherapeut van Huntelaar, langskomt om aan het lichaam van de spits te kneden. Hij is hem in alle hectiek vergeten af te zeggen en dus schuift hij ook nog even aan.

Als de delegatie van Schalke vertrokken is uit het Achterhoekse dorp, gaat het malen beginnen in het hoofd bij de spits. Hij belt zijn broertje Jelle op en vertelt wat hem is overkomen. 'Dit is toch wel gaaf', spreekt de spits uit en het eerste zaadje in zijn gedachten is geplant.

Lees op VI PRO hoe Klaas-Jan Huntelaar vervolgens voor een moeilijke keuze kwam te staan. In het verhaal staan we ook stil bij de pure liefhebber die de Achterhoeker is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer K. Huntelaar
Meer over K. Huntelaar
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.