Jonge Ajacieden opgelucht in Boedapest: 'Dit worden gekke highlights!'

Reacties

Mooie avond voor het Nederlandse jeugdvoetbal. AZ Onder-18 ging overtuigend naar de volgende ronde in de Youth League. Hun leeftijdsgenoten van Ajax hadden het in Hongarije moeilijker met MTK, maar bekerden toch door ondanks een late penalty voor de thuisploeg. Keeper Tommy Setford pakte die, en aan de overkant maakte een Amsterdamse strafschop, benut door Gabriel Misehouy, het verschil.

Jonge Ajacieden opgelucht in Boedapest: 'Dit worden gekke highlights!'
© Pro Shots

Trainer Frank Peereboom begon met die strafschop: 'Een ongelukkige handsbal, ja. Gelukkig hadden we een reddende engel op de lijn, anders hadden we strafschoppen en dat blijft toch een loterij. Het was leerzaam om tegen deze ploeg te spelen, met bijna een handbalverdediging. We hebben het redelijk vaak goed opgelost, en nu zitten we in de koker', aldus de coach op het clubkanaal.

Daarna was het woord aan matchwinner Misehouy: 'Het ging moeizaam, maar in de tweede helft ging het al iets beter. Ik mocht de penalty uiteindelijk benutten, maar het was de verdienste van Jaydon Banel. Ik denk dat het mijn belangrijkste strafschop tot nu toe was. We hebben het daarna goed uitgespeeld, behalve op het laatst. Gelukkig redde Tommy Setford. Het worden vast gekke highlights. Het belangrijkste is dat we door zijn. Ik hoop dat we thuis loten, dan kunnen we iedereen wel pakken.'

Doelman Tommy Setford kent het belang van zijn redding: 'Ze speelden op de counter, ja. Dan is het mijn taak om de restverdediging neer te zetten, en dat heb ik goed gedaan. Ik redde in de eerste minuut goed. Anders kom je meteen achter tegen een ploeg die inzakt. In de slotfase kwam die penalty nog. Ja, er zat maar één ding op: die tegenhouden. Gelukkig is dat gebeurd, ben ik wel blij om. Ik keek even naar zijn lichaamstaal, toen wist ik waar hij ging schieten.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.