Jong Vitesse moet vrezen voor titel na opstellen Achenteh

Reacties

Het meespelen van Rochdi Achenteh in de kampioenswedstrijd tegen Jong FC Dordrecht (1-0 zege) kan Jong Vitesse weleens de titel kosten. De 26-jarige linksback speelde dit seizoen al 23 Eredivisie-duels en mag om die reden niet meer in actie komen bij de beloften.

Jong Vitesse moet vrezen voor titel na opstellen Achenteh

Achenteh (foto) maakte tijdens de winterstop de overstap van PEC Zwolle naar Vitesse. In Zwolle speelde de kleine linkspoot zeventien competitieduels, terwijl hij in Arnhem zes keer mocht opdraven in de Eredivisie. De fout van Vitesse ontging directe concurrent Jong FC Groningen niet, dat vervolgens een klacht indiende bij de aanklager van de KNVB.

Inmiddels is er een vooronderzoek gestart. Vanwege dit vooronderzoek is de wedstrijd om het kampioenschap van de Nederlandse beloftencompetitie tussen Jong Vitesse en Jong Feyenoord van maandag 5 mei voorlopig uit het programma gehaald. De uitspraak kan mogelijk leiden tot punten in mindering, waardoor de titel alsnog naar FC Groningen zou gaan.

De beloftencompetitie bestaat uit twee divisies van elf teams waarin de beloften van betaaldvoetbalorganisaties spelen. De kampioenen van de divisies spelen tegen elkaar om het kampioenschap van Nederland. Promotie en degradatie is in deze competities niet mogelijk.

Voor Vitesse komt het vooronderzoek van de aanklager betaald voetbal als een verrassing. De Arnhemmers laten op de clubwebsite weten, dat de KNVB in een eerder stadium heeft bevestigd dat de wedstrijden die Achenteh dit seizoen voor PEC Zwolle heeft gespeeld niet meetellen in de regel van maximaal 23 Eredivisie-wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.