Jong Spanje samen met Nederland naar halve finale EK

Door opnieuw een late treffer van invaller Álvaro Morata is zowel Jong Spanje als Jong Oranje zeker van een plek bij de laatste vier op het jeugd-EK in Israël. Waar Jong Oranje het publiek vermaakte door Rusland met 5-1 te verslaan, was het schouwspel in Netanya later op de avond aanmerkelijk minder boeiend. De Spanjaarden hadden opnieuw Morata (foto) nodig om de ban te breken: 1-0.

Jong Spanje samen met Nederland naar halve finale EK

Duitsland had na de 3-2 openingsnederlaag tegen Nederland de zware taak het uitzicht op een plek bij de laatste vier tegen de regerend kampioen te behouden. Waar de Duitsers nog goed uit de startblokken kwamen, mochten zij van geluk spreken dat de rust zonder tegentreffers werd gehaald.

Namens Spanje was Barcelona-middenvelder Thiago in de eerste helft het dichtst bij een treffer. Hij krulde de bal op de paal. Ook Rodrigo was dichtbij; zijn poging belandde in het zijnet. Duitsland kwam zo nu en dan venijnig uit de verdedigende stellingen. Een schot van Christian Clemens ging maar rakelings naast.

In de tweede helft was het Spanje dat aandrong, maar de genadeklap aanvankelijk niet kon uitdelen. Bij de Duitsers ontsnapte Sebastian Rode aan een tweede gele kaart en mocht doelman Bernd Leno zich gelukkig prijzen dat toen hij de bal losliet uit de daaropvolgende scrimmage geen tegentreffer of een Spaanse strafschop volgde.

Pas in de slotfase viel de beslissing. Leno zag er opnieuw niet goed uit toen Morata in de korte hoek raak kon schieten. Ook in de eerste wedstrijd van Jong Spanje was hij al goed voor de enige treffer van de Spanjaarden na een invalbeurt.

Door de late zege van Spanje gaat het laatste groepsduel met Oranje alleen nog maar om de groepswinst in poule B. Jong Rusland en Jong Duitsland zijn nog zonder punten en kunnen naar huis. In Groep A is Jong Italië ook al zeker van de laatste vier en die ploeg zal hoogstwaarschijnlijk worden vergezeld door Jong Noorwegen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen