Jong PSV blijft imponeren tijdens internationaal jeugdtoernooi

Reacties

Jong PSV heeft maandagavond een tweede overwinning geboekt in de Premier League International Cup. Na een ruime overwinning op de leeftijdsgenoten van West Ham United waren de Eindhovense talenten te sterk voor Manchester United Onder-23: 0-2. Gezien het doelsaldo is de kans groot dat de beloften doorgaan naar de knock-outfase.

Jong PSV blijft imponeren tijdens internationaal jeugdtoernooi
© Pro Shots

De Premier League International Cup is een vriendschappelijk toernooi waar in totaal 24 beloftenteams aan meedoen. Twaalf jeugdploegen komen uit Engeland, de rest wordt aangevuld met tweede elftallen uit Europa. Zo behoort ook Feyenoord net als in andere jaren tot het deelnemersveld. De Rotterdammers zitten in dezelfde groep als Jong PSV, maar de Nederlandse teams komen niet tegen elkaar uit in de groepsfase.

Simon Colyn en Isaac Babadi namen Jong PSV maandagavond bij de hand op bezoek bij Man Utd. De in Tilburg geboren Björn Hardley, die maandagavond twintig werd, deed mee bij de Engelsen, maar moest toezien hoe Jong PSV in de tweede helft tweemaal toesloeg. Tussen de overwinningen op West Ham en Man Utd door speelde PSV met 2-2 gelijk tegen Brighton & Hove Albion.

De ploeg van trainer Adil Ramzi staat op doelsaldo bovenaan in de groep, met zeven punten. Ook de jeugdelftallen van Brighton en Sparta Praag staan op zeven punten. Zij beschikken over een minder doelsaldo en spelen in de laatste speelronde nog tegen elkaar. Jong PSV neemt het in de laatste groepswedstrijd op tegen Arsenal. Een gelijkspel volstaat om door te stoten naar de volgende ronde. Voor Feyenoord zit het toernooi er straks na het laatste groepsduel op.

Club Gespeeld-Punten Doelsaldo
1. PSV 3-7 9-2
2. Brighton 3-7 7-2
3. Sparta Praag 3-7 2-0
4. Arsenal 3-4 3-3
5. AS Monaco 3-3 3-5
6. West Ham United 3-3 3-6
7. Manchester United 3-1 0-4
8. Feyenoord 3-1 1-6

De bovenste twee clubs zijn verzekerd van een plek in de kwartfinales, de twee beste nummers drie gaan ook door

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.