Jong Oranje ontloopt zeer waarschijnlijk supertalent Moukoko

Reacties

De kans is klein dat Youssoufa Moukoko gaat spelen tegen Jong Oranje. Trainer Stefan Kuntz van Jong Duitsland heeft aangegeven dat de jonge spits nog altijd niet fit is.

Jong Oranje ontloopt zeer waarschijnlijk supertalent Moukoko
© Pro Shots
Duitsland O21
Duitsland O21
1 - 1
Nederland O21
Nederland O21

Kuntz werd vrijdagavond gevraagd naar de fitheid van Moukoko, die het eerste groepsduel van de Duitsers op het EK Onder-21 al had moeten laten schieten vanwege een blessure. De coach gaf aan dat de kans klein is dat de spits van Borussia Dortmund zaterdag wel in actie komt. 'De kans? 7,5 procent. Maar het ziet er niet goed uit', aldus Kuntz.

Bij het EK Onder-21 gaat veel van de aandacht bij Jong Duitsland uit naar Moukoko. De nog maar zestienjarige spits maakte in de jeugdopleiding van Dortmund furore door veel doelpuntenrecords te verbreken en hij is dit seizoen al bij de A-selectie van de Duitse grootmacht gehaald. Moukoko kwam al tot veertien optredens in de Bundesliga en scoorde in 410 minuten speeltijd op hoogste niveau al drie keer.

Jong Duitsland en Jong Oranje staan zaterdagavond om 21.00 uur tegenover elkaar voor het tweede groepsduel bij het Jeugd-EK. De ploeg van Erwin van de Looi speelde bij de start van de groepsfase gelijk tegen Jong Roemenië (1-1), Jong Duitsland startte wel goed door Jong Hongarije met 3-0 te verslaan.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.