Jong Oranje dankt Scherpen: 'Het was billenknijpen'

Reacties

Kjell Scherpen heeft Jong Oranje vrijdag behoed voor meer pijn in de strijd om een EK-startbewijs. Bondscoach Erwin van de Looi wees erop dat zijn ploeg het zover niet had moeten laten komen.

Jong Oranje dankt Scherpen: 'Het was billenknijpen'
© Pro Shots

Van de Looi was tevreden over het eerste half uur na rust. 'We kregen vier, misschien wel vijf grote kansen. Die moet je dan natuurlijk wel maken', zei de coach tegen ESPN na het doelpuntloze gelijkspel in Bulgarije.

Het niet benutten van de kansen keerde zich tegen Jong Oranje. 'Daarna gingen we tegen onszelf en de tijd spelen', constateerde Van de Looi. 'Wat je dan niet moet gaan doen, is rennen en vliegen en uit de organisatie lopen. Daarmee speel je de tegenstander in de kaart. Ze werden in de omschakeling behoorlijk gevaarlijk. Het was billenknijpen.'

Aanvoerder Joshua Zirkzee erkende dat een zege mogelijk te veel van het goede was geweest. 'Wij hebben onze kansen gehad, maar helaas niet afgemaakt. Je kan je afvragen of dat ook verdiend was geweest. Uiteindelijk was Bulgarije misschien nog wel gevaarlijker. We mogen Kjell Scherpen bedanken dat we niet hebben verloren', aldus de spits. 'We moeten dinsdag tegen Zwitserland winnen. Die wedstrijd is nu nog belangrijker.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.