Jong Oranje bijt van zich af: 'Kritiek heeft ons niet echt geraakt'

Reacties

Erwin van de Looi heeft met Jong Oranje gedaan wat er moest gebeuren: de kwartfinale van het EK Onder-21 bereiken. Makkelijk ging het na twee gelijke spelen in de eerste wedstrijden niet, maar door de ruime zege op Jong Hongarije slaagden de Nederlandse talenten alsnog in hun missie.

Jong Oranje bijt van zich af: 'Kritiek heeft ons niet echt geraakt'
© Pro Shots
Nederland O21
Nederland O21
6 - 1
Hongarije O21
Hongarije O21

'Het eerste doel is bereikt', zei Van de Looi tegen de NOS. 'De kritiek heeft ons niet echt geraakt. Dat is intern nooit een issue geweest. We weten waar we mee bezig zijn. Tegen Roemenië was het onder de maat, tegen een verdedigend Duitsland was het niet zo slecht. We zijn hartstikke kritisch op onszelf. Vandaag hebben we een visitekaartje afgegeven.'

Jong Oranje kreeg die kritiek na de eerste twee groepsduels tegen Jong Roemenië en Jong Duitsland, die allebei in 1-1 eindigden. Hoewel Nederland als een van de favorieten voor het toernooi werd gezien, dreigde nu al uitschakeling na de groepsfase. Dat doemscenario kwam dinsdag niet uit.

Van de Looi had nog wel een kritiekpunt na de 6-1 tegen Jong Hongarije. 'Verdedigend was het niet altijd goed genoeg, zeker niet als we in de kwartfinale misschien tegen Frankrijk of een ander team moeten. Of ik nog bang was? Niet echt. 2-2 is moeilijk om op te spelen. Ik geloofde niet dat dat zou lukken.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Nederland O21
Meer over Nederland O21
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.