Jong Frankrijk moet sterkhouder missen tegen Jong Oranje

Reacties

Jong Frankrijk heeft nog drie wijzigingen door moeten voeren in aanloop naar de kwartfinale van het EK Onder-21 tegen Jong Oranje. Onder anderen Leicester City-verdediger Wesley Fofana is niet van de partij op 31 mei.

Jong Frankrijk moet sterkhouder missen tegen Jong Oranje
© Pro Shots

Naast Fofana kan coach Sylvain Ripoll ook niet beschikken over Alban Lafont en Randal Kolo Muani. Zij zullen zich dinsdag dus niet bij Jong Frankrijk voegen als die ploeg zich voorbereidt op de clash met de leeftijdsgenoten uit Nederland. Étienne Green (AS Saint-Étienne), Axel Disasi (AS Monaco FC) en Arnaud Kalimuendo (RC Lens). zullen daarentegen wél van de partij zijn. 

Lafont en Kolo Muani hebben nog clubverplichtingen, omdat FC Nantes achttiende is geëindigd in de Ligue 1. Dat betekent dat die club nog play-offs moet spelen tegen Toulouse FC, de nummer drie van het afgelopen Ligue 2-seizoen. Naast het FC Nantes-tweetal moet ook Fofana het EK laten schieten. De verdediger van Leicester City is geblesseerd. Fofana was dit seizoen een vaste waarde bij The Foxes en kwam tot 28 optredens in de Premier League.

Jong Oranje maakte maandag ook bekend twee wijzigingen door te hebben gevoerd. Noa Lang en Deyovaisio Zeefuik zijn niet wedstrijdfit en worden vervangen door Kaj Sierhuis en Mats Knoester. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.