Jong België geeft koppositie in groep Jong Oranje uit handen

Jong België heeft zaterdagavond verzuimd om een grote stap richting de knock-outfase van het EK Onder-21 te zetten. De ploeg van Jacky Mathijssen verspeelde in de tweede speelronde een 0-2 voorsprong tegen gastheer Jong Georgië: 2-2. Daardoor gaat de aankomende tegenstander van Jong Oranje aan kop in Groep A.

Georgië O21
Georgië O21
2 - 2
België O21
België O21

Waar er bij de groepswedstrijd Jong Portugal-Jong Oranje nog meer dan genoeg plek was op de tribunes, daar was het stadion voor Jong Georgië-Jong België tot het laatste stoeltje gevuld. Ruim 41 duizend Georgische fans zorgden voor een heuse heksenketel, maar zagen het gastland (na de eerdere 2-0 overwinning op Jong Portugal) weinig indruk maken in de eerste helft.

Jong België nam na ruim een kwartier de leiding via Maxim De Cuyper en kreeg vervolgens voldoende kansen op meer. Largie Ramazani miste zelfs voor een vrijwel open doel, maar maakte die misser even later goed, door vijf minuten voor rust de 0-2 binnen te koppen. Daarmee zat Jong België halverwege op rozen, maar in de tweede helft werd het toch al snel weer spannend, door de goal van Giorgi Tsitaishvili. Hij zorgde al in de 53ste minuut voor de 1-2.

Jong Georgië geloofde er na deze goal weer in en kwam al snel erg dicht bij de gelijkmaker, toen er na een vrije trap een heuse flipperkastsituatie ontstond. Doelman Maarten Vandevoordt greep goed in en hield zijn ploeg op de been. Dat deed hij in het restant van de tweede helft nog een paar keer, maar de 2-2 viel uiteindelijk toch nog. Vlak voor tijd kopte Giorgi Guliashvili raak.

Door het gelijkspel staat Jong Georgië na twee wedstrijden op vier punten. Jong België heeft er, net als Jong Oranje, twee; Jong Portugal heeft er één. Dinsdag staat Jong België tegenover Jong Portugal en Jong Oranje tegen Jong Georgië. Alle vier de ploegen in Groep A weten dat zij bij een zege naar de volgende ronde gaan.