Jong Ajax wint met half A-elftal van hekkensluiter

Jong Ajax heeft maandagavond in de Jupiler League hekkensluiter FC Oss verslagen. In Enschede werd het gelijk tussen Jong FC Twente en MVV.

Jong Ajax-FC Oss 2-1
Op Sportcomplex De Toekomst trad Jong Ajax met een zeer sterk elftal aan. De verdediging kende met Ruben Ligeon, Mike van der Hoorn, Stefano Denswil en Jairo Riedewald vier spelers die al hun opwachting maakten in de A-ploeg. Dat gold ook voor Lucas Andersen, Lerin Duarte en Tobias Sana op het middenveld en in de aanval.

Toch was Jochem Jansen voor FC Oss het dichtst bij een treffer. Zijn pegel raakte de lat. Tien minuten voor rust kwam Ajax niettemin op voorsprong. Duarte kaatste de bal op Dejan Meleg (foto), die met een schuiver doel trof. Even later moest Ajax-coach Fons Groenendijk toezien hoe Jonathan Opuku dicht bij de gelijkmaker was.

Na rust was Ajax de bovenliggende partij. Tien minuten na de hervatting zette Denswil met een kopbal dat overwicht om in 2-0. Door de aansluitingstreffer van Guyon Philips werd het nog wel spannend, maar de Amsterdammers slaagden erin de zege over de streep te trekken ondanks enkele grote kansen voor de bezoekers. Oss blijft daardoor hekkensluiter en Ajax is zestiende.

Jong FC Twente-MVV Maastricht 1-1
Waar de ploegen in de eerste helft de ban niet konden breken, lukte dat na rust al snel. Antonio Stankov zette de Limburgers op voorsprong. Pas ver in blessuretijd, in de 94ste minuut, maakte Luka Djordjevic de gelijkmaker. Door die late goal is Jong Twente nog dertiende en MVV vijftiende.