Jong Ajax neemt toptalenten Hansen en Ünüvar mee naar Cambuur

Reacties

De Ajax-talenten Sontje Hansen en Naci Ünuvar behoren tot de selectie van Jong Ajax die vanavond aantreedt tegen Cambuur. De twee jongelingen kunnen bij de Amsterdamse beloften hun debuut in het betaalde voetbal maken als trainer Mitchell van der Gaag ze inbrengt in Leeuwarden. De verwachting is dat de twee spelers op de bank beginnen.

Jong Ajax neemt toptalenten Hansen en Ünüvar mee naar Cambuur
© Pro Shots
SC Cambuur
SC Cambuur
0 - 2
Jong Ajax
Jong Ajax

Jong Ajax werkt vanavond de topper in de Keuken Kampioen Divisie. De Amsterdammers bezetten de tweede plek in de competitie, op zes punten achterstand van koploper Cambuur. Cambuur en Jong Ajax zijn met respectievelijk 45 en 50 goals veruit de meest scorende ploegen in de eerste divisie. De twee spelers van Ajax Onder -19 trainden de afgelopen maanden al wel regelmatig mee met het eerste elftal en de beloftenselectie, maar een plek in de wedstrijdselectie van beide ploeg was ze nog niet gegund.

Keuken Kampioen Divisie

Stand Keuken Kampioen Divisie 2019/2020

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
SC Cambuur
29
21
3
5
68-25
+43
66
2
De Graafschap
29
17
11
1
63-28
+35
62
* Actueel tot en met 12 feb. 2024

Hansen is zeventien en maakte als spits indruk op het onlangs in Brazilië gehouden jeugd-WK. Ünuvar is pas zestien en geldt momenteel als het grootste talent van Ajax. Hun ploeg- en leeftijdgenoten Kenneth Taylor en Brian Brobbey maakten de afgelopen weken al minuten bij de Jong-ploeg van Van der Gaag.

Dat de aanvallers Hansen en Ünüvar hun eerste speelminuten bij Jong Ajax naderen heeft uiteraard alles te maken met de blessures bij de aanvallers in de selectie van trainer Erik ten Hag.

Periodetitel
Overigens kan FC Volendam vanavond beslag leggen op de tweede periodetitel. De formatie van trainer Wim Jonk is bij winst in de thuiswedstrijd tegen MVV Maastricht zeker van de prijs en het bijbehorende play-off-ticket. Bij een nederlaag van de Volendammers kan de winnaar van Cambuur-Jong Ajax de tweede periode nog winnen.

VI sprak Naci Ünuvar in het verleden al over zijn grote droom; zijn debuut.

Toptalent Ünüvar wil in voetsporen Seedorf en De Ligt treden
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.