De drie uitblinkers van Oranje Onder-17: 'Zij hebben zich het meest laten zien'

Reacties

Het WK Onder-17 liep voor Oranje niet zoals de ploeg gehoopt had. Als collectief was de ploeg veel te wisselvallig om kans te maken op het goud. Toch was er een aantal spelers dat erbovenuit stak.

De drie uitblinkers van Oranje Onder-17: 'Zij hebben zich het meest laten zien'
© Pro Shots

'Ik vind dat Sontje Hansen, Youri Regeer, en Calvin Raatsie zich het meest hebben laten zien dit WK', zegt bondscoach Peter van der Veen in de uitgebreide nabeschouwing in de VI van deze week. Hansen werd met zes goals en drie assists topscorer van het toernooi. Hij hielp Oranje eigenhandig van een uitzichtloze situatie naar de halve finale.

'Ik wil niet zeggen dat Sontje ons heeft gered, het was een teamprestatie, maar het was wel geweldig om te zien hoe hij in een flow kwam. Hij ging heel knap om met zijn wisselbeurt, heeft in de spiegel gekeken en gezegd: nu ga ik opstaan. Dat is precies wat hij heeft gedaan', aldus Van der Veen, die ook erg onder de indruk was van Regeer. De middenvelder wordt al vergeleken met Frenkie de Jong.

'Youri is wel een wat ander type, maar natuurlijk zie je vergelijkingen. Youri is nog niet zover als Frenkie, maar dat hij op deze leeftijd al zo belangrijk is voor zijn team is wel heel bijzonder.' Scouts van Juventus en Real Madrid houden Regeer al in de gaten. 'Dat weet je, al die scouts zitten hier bij het WK, zo gaat dat op dit moment in de voetbalwereld.'

Onder de lat was ook Raatsie heel belangrijk. 'Hij heeft eigenlijk het hele toernooi gewoon geweldig gekeept', vindt Van der Veen. Keeperstrainer Sander Westerveld vult aan: 'Hij is de meest complete keeper in Nederland en kan op termijn zeker de opvolger van Jasper Cillessen worden bij het Nederlands elftal.'

Lees op VI PRO de hele nabeschouwing op het WK Onder-17. Tevens volgt er vrijdag een Elftal van het Toernooi, met twee Nederlanders.

'De meest talentvolle jongens hebben het niet getoond bij Oranje Onder-17'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.