'Joe Hart tekent bij mogelijke EL-tegenstander AZ'

Reacties

Joe Hart is volgens de BBC dichtbij een overgang naar Celtic. De 34-jarige doelman van Tottenham Hotspur moet de concurrentiestrijd in Schotland aangaan met Vasilis Barkas en Scott Bain.

'Joe Hart tekent bij mogelijke EL-tegenstander AZ'
© Pro Shots

Tottenham anticipeerde in een eerder stadium al op een vertrek van de doelman: Pierluigi Gollini kwam op huurbasis (met een optie tot koop) over van Atalanta Bergamo.

Hart komt in de play-offs van de Europa League mogelijk AZ tegen. Als de Schotten winnen van het Tsjechische Jablonec, komt AZ eerst naar Celtic Park in Glasgow. Celtic werkt donderdag zijn eerste duel af in Tsjechië.

Hart was in Londen de tweede doelman achter Hugo Lloris en keepte vorig seizoen vooral in de Europa League. De 75-voudig international van Engeland kwam met Tottenham tot de achtste finales. Hart keepte zes duels in het hoofdtoernooi, in de voorrondes stond hij ook twee wedstrijden op doel.

Naast zijn Europa League-optredens speelde Hart mee in de derde en vierde ronde van de FA Cup tegen respectievelijk Marine FC en Wycombe Wanderers.

Na Shrewsbury Town, Tranmere Rovers, Manchester City, Blackpool, Birmingham City, Torino, West Ham United, Burnley en dus Tottenham, kan Celtic zijn tiende club worden. Met Manchester City werd hij in 2012 en 2014 kampioen en won hij in 2011 de FA Cup. In 2014 en 2016 won hij ook de League Cup.

Waarom AZ niet hoeft te vrezen voor mogelijke opponent Celtic
Bekijk hier al onze video's
Meer Celtic
Meer over Celtic
Meer J. Hart
Meer over J. Hart
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.