'Joe Cocker' gelooft in NAC na late goal tegen Emmen

Mede dankzij de late goal van Aimé Omgba is er bij NAC Breda nog alle hoop op een goede afloop van de halve finale van de play-offs. De Brabanders leken een kansloze avond tegemoet te gaan tegen FC Emmen, maar knokten zich in de tweede helft uiteindelijk terug in de wedstrijd.

NAC Breda
NAC Breda
1 - 2
FC Emmen
FC Emmen

Trainer Peter Hyballa was na afloop zoals gewoonlijk zijn stem voor een groot deel kwijt. 'Het stadion is heel luid, ik kan de andere kant van het veld niet bereiken. Maar ja, ik klink na de wedstrijd toch altijd als Joe Cocker', grapte de Duitser in gesprek met ESPN. De trainer van NAC zag zijn ploeg goed herstellen in de tweede helft.

'Het was powerplay, heel goed. We hadden meer spelers in de aanvallende zone en deden er alles aan om de 1-2 te maken. Toen die in de extra tijd eenmaal viel, kregen we zelfs nog een halve kans op meer. We hebben afgelopen weekend in heel Europa gezien dat er gekke dingen kunnen gebeuren in het voetbal. Kijk maar naar Heidenheim en Borussia Dortmund. We zijn topfit en kunnen tot het laatste door.'

Keeper
NAC kwam in de eerste helft op achterstand en zag Ole Romeny de 0-2 maken. Keeper Pepijn van de Merbel, die de geschorste Roy Kortsmit verving, ging in de fout door uit zijn doel te komen bij een vrije trap. De doelman was schuldbewust. 'Op zo'n bal moet ik nooit komen. Dit is een inschattingsfout. Ik had moeten blijven staan, die bal kon ik niet hebben.'

Hyballa rekende het zijn keeper het moment niet zwaar aan. 'Het is een fout, ja. Dat gebeurt. Hij moet daar niet komen, maar hij weet ook dat het niet alleen zijn schuld is. We moeten daar verdedigend ook beter staan.' De trainer sloot af met bemoedigende woorden richting de return van zaterdag. 'We zijn topfit, dat heb je in de laatste twintig minuten gezien. Ik geloof er nog in, we geloven in dit team. Wij zijn nog niet dood.'