João Félix leeft al snel op bij Barça: 'Deze stap is goed geweest'

Reacties

João Félix maakte zaterdagavond tegen Real Betis zijn eerste doelpunt voor Barcelona en de Portugees voelt zich nu al op zijn plek in Catalonië, geeft hij aan. De aanvaller wordt dit seizoen door Barça gehuurd van Atlético Madrid.

João Félix leeft al snel op bij Barça: 'Deze stap is goed geweest'
Barcelona
Barcelona
5 - 0
Real Betis Sevilla
Real Betis Sevilla

João Félix begon tegen Real Betis voor het eerst in de basis bij Barcelona en maakte de openingsgoal bij de ruime thuisoverwinning. Met een slim overstapje was de huurling ook nauw betrokken bij de 2-0 van Robert Lewandowski. 'Ik was natuurlijk heel blij dat ik in de basis mocht starten en ik kijk met een goed gevoel terug op de wedstrijd', zei Joao Felix tegen Movistar+.

'Ik wist al dat het makkelijk zou zijn om in dit team mee te draaien, want ik heb alleen maar goede spelers om mij heen. Ik doe er nu alles aan om weer op topniveau te komen en iedereen binnen de club helpt mij daarbij. Ik zit in een fijne omgeving. Deze stap is goed voor mij geweest. Ik ben gelukkig hier en ik hoop Barça nog vaak te kunnen helpen', aldus de Portugees, die bij Atlético niet meer in de plannen voorkwam van trainer Diego Simeone.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Plezier
Barcelona-trainer Xavi Hernández genoot zaterdagavond van de ambiance in Estadi Olímpic de Montjuïc: 'Het leek qua sfeer wel op Camp Nou. Ik denk dat de mensen in het stadion hebben genoten van ons en ik vond het mooi om te zien dat we met heel veel plezier op het veld stonden. En dat straalden we ook uit. We hebben een geweldige tegenstander overtuigend aan de kant gezet.'

'Ik wil niet zeggen dat het een perfecte wedstrijd was, maar het was op veel onderdelen uitstekend. Ik ga met een heel tevreden gevoel naar huis', aldus de coach, die positief is over de rol van João Félix in zijn formatie. 'Hij heeft een groot verlangen om belangrijk te worden voor het team', besluit Xavi. Barcelona bezet na vijf wedstrijden de koppositie in de Spaanse competitie.

LaLiga

Stand LaLiga 2023/2024

Spanje

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Real Madrid
35
28
6
1
78-22
+56
90
2
Barcelona
35
23
7
5
72-43
+29
76
3
Girona
35
23
6
6
75-44
+31
75
4
Atlético Madrid
35
22
4
9
64-39
+25
70
5
Athletic de Bilbao
35
17
11
7
57-35
+22
62
* Actueel tot en met 13 mei 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.