Ji-Sung Park achterhaalt WK-topscorer Jung-Hwan Ahn

Ji-Sung Park kroonde zich met zijn doelpunt tegen Griekenland (2-0 winst) tot WK-topscorer aller tijden van Zuid-Korea. De voormalig middenvelder van PSV moet de eretitel voorlopig nog delen met Jung-Hwan Ahn, de spits die op het WK van 2002 in eigen land furore maakte. Beiden kwamen tot drie treffers.

Ji-Sung Park achterhaalt WK-topscorer Jung-Hwan Ahn

Met twee doelpunten in 2002 en één tegen Togo vier jaar later bleef de teller voor Ahn tot op heden steken op drie doelpunten. De spits van het Chileense Dalian Shide, die tegen de Grieken de gehele wedstrijd op de bank zat, voelde de hete adem van zijn aanvoerder Park in de nek. In de 52ste minuut zag Ahn de voormalig PSV'er op gelijke hoogte komen.

Park verdeelde zijn drie goals over de drie laatste WK-edities. In 2002 trof hij doel tegen Portugal, vier jaar later was hij trefzeker in het duel met de Fransen. Zaterdagmiddag voltooide de Zuid-Koreaan zijn constante productie. Na een grove fout van de Griekse verdediger Loukas Vyntra (Panathinaikos) bleef hij koel en rondde met een fraai wippertje af.

'Ik voel me vereerd', jubelde Park na afloop van de wedstrijd. 'Dit is immers het eerste WK in Afrika. Maar uiteindelijk draait het toch allemaal om de winst.'

Na de gewonnen wedstrijd tegen de Grieken neemt Zuid-Korea het de komende duels in poule B op tegen Argentinië en Nigeria

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen