Jesus heeft geduld bij City: 'Agüero is de beste leermeester'

Reacties

Gabriel Jesus geldt al jaren als een van de meest talentvolle spitsen ter wereld, maar is nog altijd stand-in van Sergio Agüero bij Manchester City. De Braziliaanse international heeft daar echter geen enkel probleem mee en geniet met volle teugen bij de Engelse topclub.

Jesus heeft geduld bij City: 'Agüero is de beste leermeester'
© Pro Shots

Met 177 doelpunten in 255 Premier League-duels is Agüero de meest trefzekere buitenlander ooit in de Premier League. Een basisplaats lijkt dan ook ver weg voor Jesus, die zelfs al in verband gebracht werd met een vertrek. Die speculaties wijst de Braziliaan in de Engelse media lachend van de hand, hij heeft het juist uitstekend naar zijn zin.

'Sergio was al een clublegende en is nu ook een Premier League-legende', zegt Jesus vol bewondering. 'Als hij speelt, lijkt het wel alsof hij altijd scoort. Ik kan zo enorm veel leren van hem. Hij is meer een echte doelpuntenmaker dan ik, dus zeker op dat vlak probeer ik veel van hem op te steken.'

Jesus heeft sowieso een goede relatie met zijn concurrent. 'Een betere leermeester bestaat er niet. Ik let elke dag extra op wat hij doet om ervan te leren. Verdedigers kunnen hem niet tegenhouden, hij is zo snel. Als spits heb je niet veel tijd om na te denken, je moet gewoon scoren.'

Onlangs liet City-manager Pep Guardiola zich al ontvallen dat hij vreest voor een toekomstig vertrek van Agüero. De Argentijn wil zijn carrière graag afsluiten in zijn vaderland, maar Guardiola hoopt hem nog enkele jaren bij City te houden. Hij noemde het vervangen van Agüero, ondanks de aanwezigheid van Jesus, zelfs 'een van de zwaarste uitdagingen uit mijn carrière'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.