Jeffrey van As: ik ben verkeerd geciteerd

In de Telegraaf sprak hij stoere woorden over hoe hij Mateja Kezman had aangepakt, maar inmiddels beweert Jeffrey van As fout te zijn geciteerd.

Jeffrey van As: ik ben verkeerd geciteerd

Mateja Kezman kreeg in het duel ADO Den Haag-PSV de rode kaart van scheidsrechter Roelof Luinge, nadat hij Van As bij een luchtduel in het gezicht had geraakt. De PSV-spits verklaarde na afloop dat hij was geprovoceerd door spreekkoren van het Haagse publiek én enkele malen te zijn geschopt en geslagen.

In de Telegraaf vertelde Jeffrey van As vervolgens hoe hij de Joegoslaaf had aangepakt: 'Natuurlijk ben ik regelmatig tegen hem aangesprongen, heb hem ook geschopt en geslagen. Je probeert hem uit z'n spel te halen. Wat moet ik anders?' Van As' uitlatingen waren voor de KNVB aanleiding om een vooronderzoek te starten.

Op de website van ADO Den Haag laat Van As nu weten dat hij die uitlatingen niet heeft gedaan. 'ADO Den Haag heeft na publicatie van het artikel direct contact met de speler opgenomen. Jeffrey van As is van mening dat hij niet juist geciteerd is en ontkent dat hij Kezman bewust geschopt en geslagen heeft', staat er te lezen.

Club en speler zullen dit standpunt verwoorden in een schriftelijke reactie aan de KNVB en doen - zo lang het vooronderzoek loopt - geen verdere mededelingen.

Bekijk hier al onze video's