Jarige De Bruyne houdt City met mijlpaal op koers voor derde prijs

Reacties

Manchester City heeft de verjaardag van Kevin De Bruyne opgeluisterd met een zege op Newcastle United. Daarmee werd de halve finale van het FA Cup-toernooi bereikt.

Jarige De Bruyne houdt City met mijlpaal op koers voor derde prijs
© Pro Shots
Newcastle United
Newcastle United
0 - 2
Manchester City
Manchester City

Manchester City had donderdag met de nederlaag op Stamford Bridge definitief afstand moeten doen van de Engelse titel. Drie dagen later hielden The Citizens zonder veel problemen de weg naar de derde nationale prijs wel open. Na de winst van de League Cup en de Charity Shield kan Man City namelijk ook nog beslag leggen op de FA Cup, de enige prijs die in Engeland nog te vergeven is.

Newcastle United was zondag geen partij voor de ploeg van Pep Guardiola. The Magpies kozen voor het optrekken van een muur en calculeerden daarmee het eenrichtingsverkeer in. Het aantal passes van beide teams, en dan met name het verschil, vertelde het hele verhaal van de eerste helft. Newcastle kwam tot 85 passes, waar City 371 passes verstuurde in de eerste 45 minuten.

Toch kwam het enorme overwicht niet tot uitdrukking in de score. Na ruim een half uur brak De Bruyne de ban. De Belg mocht vanaf elf meter aanleggen na een domme duwfout van Fabian Schär in de rug van Gabriel Jesus.

Voor De Bruyne persoonlijk was het niet alleen een mooie cadeautje voor zijn verjaardag, maar ook een jubileumtreffer. Het was zijn honderdste doelpunt in clubverband. Op 7 februari 2010 was hij in het shirt van Genk tegen Standard Luik voor het eerst productief geweest.

Club Goals
RC Genk 17
Werder Bremen 10
VfL Wolfsburg 20
Manchester City 53

Na ruim een uur kwam het een beetje ingesukkelde City met de schrik vrij. Dwight Gayle kreeg een vrije kans na knap voorbereidend werk van Allan Saint-Maxim, maar hij schoot de bal vanaf enkele meters over het doel van Claudio Bravo. Deze misser was extra duur voor Newcastle, want niet veel later sloeg Raheem Sterling aan de andere kant toe.

Zijn rake knal van afstand was de beslissing van het duel in St. James' Park. Manchester City krijgt in de halve finale te maken met Arsenal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.