Chelsea ontneemt Leicester City hoop op FA Cup-primeur

Reacties

Chelsea heeft zich als derde club geplaatst voor de halve finale in de strijd om de FA Cup. In het eigen King Power Stadium moest Leicester City eraan geloven.

Chelsea ontneemt Leicester City hoop op FA Cup-primeur
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
0 - 1
Chelsea
Chelsea

Chelsea en Leicester, concurrenten voor de te vergeven Champions League-tickets, zijn anders uit de startblokken gekomen bij de herstart van de Premier League. The Blues hadden donderdag de goede vorm onderstreept in het duel met Manchester City, dat door de nederlaag op Stamford Bridge definitief de handdoek in de ring moest gooien in de strijd om de Engelse titel. The Foxes hadden daarentegen juist laten zien te worstelen met de vorm.

Dat verschil in vorm werd in de kwartfinale bevestigd. Leicester City was op eigen veld niet bij machte de hoop op de eerste FA Cup ooit in de clubhistorie in leven te houden. The Foxes waren wel vier keer verliezend finalist, in 1968 voor het laatst. Doelman Kasper Schmeichel hield zijn ploeg met enkele reddingen overeind, maar moest een klein half uur voor het einde dan toch buigen.

Invaller Ross Barkley brak op aangeven van Willian de ban namens Chelsea, dat in het King Power Stadium met een flink gewijzigde ploeg aan de aftrap was gekomen. Het was gezien het spelbeeld in met name de tweede helft niet meer dan terecht dat The Blues die eerste stap zetten op weg naar de zege. Ondanks een slotoffensief van Leicester bleek het ene doelpunt genoeg voor de gasten voor een plaats bij de laatste vier.

Manchester United en Arsenal plaatsten zich al eerder voor de halve finale. Zondagavond gaan Newcastle United en Manchester City uitmaken wie als vierde en laatste mag blijven dromen van de FA Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.