Jarig Sparta weer onderuit, Volendam nieuwe koploper

FC Emmen heeft het verjaardagsfeestje van Sparta Rotterdam bruut verstoord. De jarige club verloor de koppositie aan FC Volendam, terwijl ook MVV Maastricht en Helmond Sport profiteerden.

Sparta Rotterdam - FC Emmen 0-1Rond het thuisduel met FC Emmen was het groot feest rond Het Kasteel, aangezien Sparta zijn 125ste verjaardag vierde. Maar buiten dat was er weinig reden voor festiviteiten, aangezien de ploeg van trainer Michel Vonk voor de derde keer op rij onderuit ging.

Na nederlagen tegen MVV Maastricht (0-1) en Go Ahead Eagles (3-2) bleek ook FC Emmen te sterk voor Sparta. In de 25ste minuut zorgde Elson Rosario Almeida op aangeven van Eldridge Rojer voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De thuisclub kreeg het uur daarna legio kansen op de gelijkmaker, maar Emmen-doelman Peter van der Vlag hield zijn doel schoon.

Door de nederlaag heeft Sparta nu 49 punten uit 27 duels, waardoor de koppositie wordt afgestaan aan FC Volendam.

FC Eindhoven - FC Volendam 0-2Volendam won wel. Op bezoek bij FC Eindhoven besliste de ploeg van trainer Hans de Koning de wedstrijd in een tijdsbestek van vier minuten. Jupiler League-topscorer Jack Tuyp zette de bezoekers in de 56ste minuut op voorsprong met zijn 25ste treffer van het seizoen. Vier minuten daarna maakte Michiel Kramer de 0-2, wat ook de eindstand bleek in het Jan Louwers Stadion.

Na de zege in Eindhoven heeft FC Volendam nu 51 punten uit 27 wedstrijden, twee meer dan Sparta Rotterdam.

Telstar - MVV Maastricht 1-2Ook MVV profiteerde, al beleefden de Limburgers een benauwde slotfase bij Telstar. Na doelpunten van Mark Veldmate en Tom Van Hyfte leidden de bezoekers vijf minuten na rust met 2-0. Maar Jerge Hoefdraad zorgde in de 71ste minuut voor de aansluitingstreffer. MVV eindigde de wedstrijd met tien man, aangezien Leroy Labylle in de slotfase zijn tweede gele kaart ontving.

Net als FC Volendam heeft MVV nu 51 punten uit 27 duels, maar vanwege een minder doelsaldo staan de Limburgers tweede.

FC Den Bosch - Helmond Sport 1-2Ook Helmond Sport heeft 51 punten na de 2-1 overwinning op bezoek bij FC Den Bosch, maar de ploeg van trainer Eric Meijers heeft een wedstrijd meer gespeeld dan FC Volendam, MVV Maastricht en Sparta Rotterdam. Emrullah Güvenc en Davy Brouwers zorgden voor de treffers van Helmond Sport, Hasan Kiliç scoorde tegen.

Overige uitslagenSC Cambuur - Go Ahead Eagles 2-0Fortuna Sittard - Excelsior 4-2FC Oss - Almere City FC 3-2

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.